x
Annonce
Østjylland

Amerikansk skogigant rammer Horsens: Flytter ind på Søndergade

Skechers åbner skobutik på Søndergade 43 i juni. Foto: Jørgen Hasseriis
Skechers Store åbner butik på Søndergade 43 i juni.

Horsens: I USA er det det næstmest solgte skomærke. På verdensplan det fjerdemest solgte.

Skechers er navnet, og nu kommer skoen til Horsens. Det amerikanske skomærke, der sidste år omsatte for et flercifret milliardbeløb har fået øje på det ledige lejemål på Søndergade 43, hvor optiker Hans Laursen før lå.

Bag butiksnyheden står det danske selskab Skechers Store med kompagnonerne Jesper Jensen fra Grindsted og Jan Pedersen fra Svendborg.

De åbnede for seks år siden deres første skandinaviske konceptbutik i Odense og har siden åbnet en butik mere dér og tillige to i Aarhus, en i Kolding, Esbjerg, Vejle og Silkeborg og til juni altså også i Horsens.

Annonce

Hyggelig bymidte

Det bliver en rendyrket konceptbutik med 400 forskellige Skechers-modeller. Der er ingen online-del, for som Jesper Jensen siger:

- Vi lever af den fysiske del. I vores branche er den type sko noget, man stikker foden i. Det betyder meget for folk at få sat foden i skoen og mærke den. Vores butik bygger på et bredt udvalg og rådgivning, og derfor sørger vi for et veluddannet personale.

Blækket på kontrakten er kun lige blevet tørt, så der er endnu ikke sat navn på butikschefen. Men butikken får fem ansatte, oplyser Jesper Jensen.

Hos EDC, der har forhandlet med lejeren på vegne af bygningens ejer, Casa, er man glad for, at have fået kontrakten på plads.

Lars Tygesen fortæller, at det har været en spændende proces at skulle indhente godkendelser på handelen i USA.

- Det har været lidt usædvanligt og mere langstrakt, fordi vi skulle have de udenlandske godkendelser. Det har været en sjov proces, og at vi kan få en stor kæde hertil, der har 3000 butikker i 170 lande, fortæller, at Horsens er en god by med en god handelsgade. De har set positivt på ombygningen af gågaden, og det bekræfter, at det er en velfungerende gade, vi har.

Hos Skechers Store var det da også et af parametrene.

- Vi faldt for den hyggelige bymidte, og vi kunne se, at man gør noget for butikshandlen i Horsens. Byen er kendt for at lave mange kulturelle aktiviteter, og det er en by i stor vækst, så vi glæder os til at komme hertil. Der er et stort potentiale, siger Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce