Annonce
Aarhus

Gik over for rødt lys: Fik et år og ni måneders fængsel

Det er dumt at gå over for rødt lys med lommen fuld af kokain. Fotos: Scanpix

Syrisk mand overtrådte både færdselslov og narkolov. Det koster ham en længere fængselsstraf efterfulgt af en udvisning af Danmark.

Annonce

AARHUS: Det er dumt og kan blive kostbart at gå over for rødt lys. Især hvis man samtidig er i besiddelse af narko.

Det kostede i sidste ende en 35-årig mand fra Syrien næsten to års fængsel og en udvisning af landet, da han i marts gik over for rødt i Aarhus og påkaldte sig en patruljes opmærksomhed. Han havde nemlig en del kokain på sig, som retten nu har dømt ham for at besidde.

Dommen i Retten i Aarhus i sidste uge lød på et år og ni måneders fængsel og en udvisning af Danmark for bestandigt.

En patrulje opdagede om aftenen 15. marts i år den 35-årige mand, der gik over for rødt lys i et kryds på Randersvej i Aarhus. Da betjentene ville tage en snak med ham, løb han fra stedet med politiet i hælene. På Stockholmsgade løb han ind i en privat have, hvor han gemte sig i mørket.

En af betjentene fik dog øje på ham og anholdt ham. En hundepatrulje fandt efterfølgende en pose med 148 gram kokain tæt på det sted, hvor manden havde gemt sig. Og ved en efterfølgende ransagning af mandens lejlighed i Silkeborg, fandt politiet yderligere 98 gram kokain.

Annonce

- Jeg er tilfreds

Retten i Aarhus fandt manden skyldig i at besidde narko med henblik på at sælge det. Derudover blev han også dømt for at gå over for rødt.

- Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at mængden af kokain skulle medføre en relativ høj fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at kriminalitetens art og den tiltaltes ringe tilknytning til Danmark medførte en udvisning for bestandigt, siger anklager i sagen Laura Simoni Pedersen.

Den 35-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. Han erkendte dog at have gået over for rødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Annonce