Annonce
Aarhus

Gik over for rødt lys: Fik et år og ni måneders fængsel

Det er dumt at gå over for rødt lys med lommen fuld af kokain. Fotos: Scanpix

Syrisk mand overtrådte både færdselslov og narkolov. Det koster ham en længere fængselsstraf efterfulgt af en udvisning af Danmark.

AARHUS: Det er dumt og kan blive kostbart at gå over for rødt lys. Især hvis man samtidig er i besiddelse af narko.

Det kostede i sidste ende en 35-årig mand fra Syrien næsten to års fængsel og en udvisning af landet, da han i marts gik over for rødt i Aarhus og påkaldte sig en patruljes opmærksomhed. Han havde nemlig en del kokain på sig, som retten nu har dømt ham for at besidde.

Dommen i Retten i Aarhus i sidste uge lød på et år og ni måneders fængsel og en udvisning af Danmark for bestandigt.

En patrulje opdagede om aftenen 15. marts i år den 35-årige mand, der gik over for rødt lys i et kryds på Randersvej i Aarhus. Da betjentene ville tage en snak med ham, løb han fra stedet med politiet i hælene. På Stockholmsgade løb han ind i en privat have, hvor han gemte sig i mørket.

En af betjentene fik dog øje på ham og anholdt ham. En hundepatrulje fandt efterfølgende en pose med 148 gram kokain tæt på det sted, hvor manden havde gemt sig. Og ved en efterfølgende ransagning af mandens lejlighed i Silkeborg, fandt politiet yderligere 98 gram kokain.

Annonce

- Jeg er tilfreds

Retten i Aarhus fandt manden skyldig i at besidde narko med henblik på at sælge det. Derudover blev han også dømt for at gå over for rødt.

- Jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at mængden af kokain skulle medføre en relativ høj fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at kriminalitetens art og den tiltaltes ringe tilknytning til Danmark medførte en udvisning for bestandigt, siger anklager i sagen Laura Simoni Pedersen.

Den 35-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. Han erkendte dog at have gået over for rødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce