Annonce
Østjylland

Gitte Seistrup er årets folkehjælper

Unge med særlige udfordringer har også behov for at danse. Det har de heldigvis mulighed for i Grenaa. Arkivfoto

Gitte Seistrup fra Grenaa har fået overrakt beviset på, at hun er dette års folkehjælper, udnævnt af Djurs-Randers afdelingen af Dansk Folkehjælp.

Grenaa: Hvad gør man, når man er mor til en partypige, der elsker at feste og arrangere fester, men som har nogle specielle behov, der gør, at hun ikke bare kan gå i byen og feste som alle andre?

Hedder man Gitte Seistrup, starter man selvfølgelig et diskotek for unge med særlige behov. Det er hun netop blevet belønnet for med prisen som årets folkehjælper i Djurs- Randers afdelingen af Dansk Folkehjælp.

- Jeg skulle da lige sunde mig lidt, da jeg fik beskeden. Det er jo slet ikke noget, jeg havde forventet, og jeg synes jo, det er de unge, der skal i front. Men jeg opfatter prisen som en anerkendelse af mit arbejde, og det er super dejligt, siger hun.

Hun fortæller, at ideen opstod fordi hendes datter var glad for at feste, og arrangerede gode og sjove fester.

- Vi har jo altså en partypige, som er en del af målgruppen. Hun holdt mange fester, og vi syntes, at det var så hyggeligt at møde de her unge mennesker til festerne. Der var en helt utrolig positiv ånd, hvor alle er glade, og derfor valgte vi at starte, fortæller hun.

Grenaa Disco, som diskoteket hedder, henvender sig til unge velfungerende mennesker med generelle indlæringsvanskeligheder i alderen 15 til 29 år.

De unge går eller har gået i specialklasse eller specialskole og -efterskole, de har bopæl i Nord- og Syddjurs Kommune eller har anden tilknytning hertil.

Antallet af gæster til diskoaftnerne varierer alt efter, om der er andre arrangementer på dagen, men ofte er der op til 30 unge mennesker til disko.

En diskoteksaften går blandt andet med fællesspisning med forret, hovedretter og dessert. Der er selvfølgelig også fest, dans og musik. Derudover er der mulighed for spil og konkurrencer. Byens forretningsdrivende sponsorerer flotte præmier til bankospil og der er fribillet til næste fest eller gavekort til kulturelle oplevelser, hvis man vinder en konkurrence.

Det er i år 10. gang at prisen uddeles på den sidste fredag i september. Den kan tildeles personer, virksomheder, organisationer, medier o.lign. der har gjort en særlig indsats for de målgrupper, som tilgodeses i Dansk Folkehjælps formål og arbejde.

Modtageren skal gennem et særligt initiativ have gjort en forskel for de mennesker, som Dansk Folkehjælp støtter.

Derudover skal der være tale om et uegennyttigt initiativ, som støtter de mest udsatte i Danmark/verden.

Prismodtageren skal igennem et særligt initiativ have skabt opmærksomhed omkring udsatte menneskers vilkår i Danmark/verden.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce