Annonce
Debat

Giv cyklisterne frihed under ansvar

Områder, hvor der både må vandres og cykles, er ønskeligt, mener læserbrevsskribent. Arkivfoto: Mikkel Østergaard
Annonce

LÆSERBREV: Jeg er netop igang med en rejse på cykel gennem Europa og har i den forbindelse været i flere byer, som kan sammenlignes med Aarhus i størrelse, men som i midtbyen har langt flere gågader med antikt bycentrum og langt flere gående i gågaderne end i Aarhus.

Når man kører ind i de gamle byområder som i Strasbourg, Göttingen, Metz-Ville og mange flere, bliver man i de franske byer mødt af et skilt. som siger: "Cykling tilladt, gående har første prioritet".

Oversat til dansk kunne det måske lyde sådan her: "Du må gerne cykle, men tag hensyn til de gående".

I den indre by i Aarhus er der folk på ét hjul, Segways, tohjulede cykler, rulleskøjter, løbehjul, trehjulede, handikapcykler og børnecykler, firehjulede handikapkøretøjer og barnevogne, postbude på longjohns, osv. Vi skal alle frem, det handler kun om at tage hensyn til de svageste i trafikken.


Vi skal alle frem, det handler kun om at tage hensyn til de svageste i trafikken.

Mogens Hald


Mange steder i Aarhus er der cykelstier, som også benyttes af gående - stien fra Østbanetorvet til Risskov, i Marselis Skov etc. - men man bør selvfølgelig som cyklist tage hensyn til de gående og om nødvendigt stoppe op. Det handler jo blot om almindelig god trafikkultur.

Personligt er jeg selv 72 år og efterhånden ikke særlig godt gående, men cykler fint. Jeg cykler meget i Mejlgade, Graven, Klostergade, Guldsmedgade, Store Torv og Lille Torv, og det vil jeg mene, at jeg kan blive ved med i mange år endnu, men at gå er nok mere tvivlsomt. Min cykel er min rollator.

Kære byrødder, giv cyklisterne mere frihed under ansvar i den indre by. Cyklisterne er garant for et bedre miljø i den indre by og på længere sigt også et bedre klima.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce