Annonce
Aarhus

Giv en halv times guitarspil eller et par sko: Indsamling til ældre på plejehjem uden pårørende

Nogle af donationerne opbevares i et pulterkammer, inden de finder sine rette ejermænd på plejehjemmene i Aarhus. Her ses Camilla Broholt, stifter af Facebook-gruppen, der til dagligt arbejder som social og sundhedsassistent på et plejehjem i Tilst, foran de mange gaver til plejehjembeboerne. Privatfoto

Du kan donere tøj, spil og bøger til ældre på plejehjem, der enten ingen pårørende har eller ikke har råd til selv at købe den slags ting. Camilla Broholt har startet en Facebook-gruppe, hvor privatpersoner og virksomheder kan give ting og underholdning til plejehjemsbeboerne.

AARHUS: Hvis du har et par sko tilovers eller kan undvære et par bøger i reolen, så kan du nu donere dem til århusianske plejehjemsbeboere.

I en Facebook-gruppe ved navn "Indsamling til ældre på plejehjem uden pårørende", kan man netop donere ting som tøj, brætspil og endda en halv times underholdning med guitar, fortæller den 30-årige stifter, Camilla Broholt.

- Man kan donere alt, undtagen penge. Bøger, spil, sko, hvad som helst. Hvis man er rigtig god til at spille guitar eller synge, må man også meget gerne bidrage med en halv times aktivitet og underholdning på den måde, siger hun.

Camilla Broholt, der til dagligt arbejder som social og sundhedshjælper på et plejehjem i Tilst, oprettede Facebook-gruppen sidste sommer efter hun på en nattevagt sad og talte med en kollega om, hvor mange ældre der sidder alene, eller som ikke har særlig mange penge til at købe ting for.

- Jeg har egentlig gået med ideen i flere år, fordi jeg i mit arbejde kommer rundt til rigtig mange ældre, der ikke har nogen pårørende eller kun har ganske få økonomiske midler, og det rører mig meget, siger hun.

Hun fortæller, at problemet med de mange ældre, der er småt bemidlet, er noget, man længe har talt om i frokostpauserne og kollegaer imellem, men der er ikke blevet gjort noget ved det.

- Det er begrænset, hvad kommunerne eller de enkelte plejehjem kan gøre ved problemet. Så jeg oprettede Facebook-gruppen og indsamlingen for at råbe op omkring problemet og for at indsamle ting til beboerne, siger Camilla Broholt.

Annonce

Det er begrænset, hvad kommunen eller de enkelte plejehjem kan eller vil gøre ved problemet. Så jeg oprettede Facebook-gruppen og indsamlingen dels for at råbe op omkring problemet, dels for at indsamle ting til beboerne.

- Camilla Broholt, stifter af indsamlingsgruppen på Facebook.

FAKTA


  • Facebook-gruppen hedder "Indsamling til ældre på plejehjem uden pårørende"
  • Camilla Broholt Danrich er stifter og oprettede gruppen i juni 2018.
  • Hun kan kontaktes på Facebook, hvis man har spørgsmål eller vil donere.
  • Der er i alt 647 medlemmer i gruppen i skrivende stund.
  • Mellem 8-10 plejehjem i Aarhus og omegn har modtaget donationer indtil videre.

To fuldtidsjobs

Efter hun havde oprettet Facebook-gruppen sendte hun mails til samtlige plejehjemsledere i håb om, at de ville give lov til, at århusianerne kunne donere ting og sager til beboerne på deres plejehjem. Men opbakningen har ikke været lige stor alle steder fra.

- Jeg har været rundt på cirka 8-10 plejehjem, der gerne ville være med, siden vi begyndte sidste sommer. Men der er en del ledere, der enten ikke har svaret på mine mails eller ikke føler, de har overskuddet til, at være en del af det, forklarer hun.

Selv bruger Camilla Broholt, hvad der nærmest svarer til endnu et fuldtidsjob ved siden af hendes almindelige arbejde på at tage rundt til plejehjemmene med donationer og arrangementer. Plejehjemslederne skal i princippet ikke gøre noget udover at 'tilmelde sig'.

Til gengæld føler hun, at der har været positive reaktioner på hendes initiativ fra århusianerne, der synes, det er en rigtig god idé, de gerne vil støtte op om. Flere privatpersoner tropper op med hjemmebag og dyner, mens virksomheden donerer chips eller holder pizzaaftener.

Der er 647 medlemmer af Facebook-gruppen i skrivende stund, og næste skridt for Camilla Broholt er, at få ideen lavet om til en fond eller en forening, så indsamlingen kan vare ved, fortæller hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce