Annonce
Debat

Giv karantæne til uromagerne på Aarhus Ø

Idyllisk ser det ud, men der er masser af ballade på Aarhus Ø. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Læserbrev: Igennem den senere tid, især da vejret var godt, har området omkring Aarhus Ø i mere eller mindre omfang været invaderet af larmende og uroskabende personer, som blandt andet er kendetegnede ved, at de bor andre steder i byen. Dette har været beskrevet i denne avis af flere omgange med den ene skrækkelige historie efter den anden.

Uromagerne, der i antal kan være fra 10 til 50 personer, er meget larmende, spiller høj musik og har ved deres blotte tilstedeværelse omkring Aarhus Sejlklubs arealer, lystbådehavnen og på Bernhardt Jensens Boulevard skabt stor utryghed og begrundet frygt for konfrontationer for de daglige bruger af sejlklubben, lystbådehavnen og beboerne på Aarhus Ø. Der berettes f.eks. om, at lystsejlere på gæstevisit – typisk familier med børn - får natlige besøg på deres både til stor gene og utryghed, hvilket er ganske uacceptabelt.

Hvis Aarhus Ø som kulturperle og rekreativt frirum for byens borgere ikke skal sygne hen i tristhed og forfald og blive et sted, man fravælger at besøge eller opholde sig/bo i, må der fra politisk side iværksættes tiltag, der kan mærkes, og som har konsekvens.

Ellers ender Aarhus Ø som Islands Brygge i København, hvor mange beboere ikke tør gå ud om aftenen på grund af mulige konfrontationer, ligesom flere fraflytter deres lejligheder, da området ofte bærer præg af festivalplads med høj musik og affald i lange baner.

På Aarhus Ø er der via havnekontoret p.t. ansat vagter for at dæmme op for balladen, især ved sejlklubben og lystbådehavnen, og i perioder er der en bemandet mobil-politistation for her igennem ved blandt andet gående patrulje at skabe tryghed og oprette ro og orden.


Kunne man forestille sig, at der blev indført en slags karantæne for den person, som gentagne gange overtræder færdselslovens bestemmelser om unødig kørsel?

Mikhael Andersen


Der er p.t. forslag om betalingsbom til den offentlige parkeringsplads ved sejlklubben for at dæmme op for uvedkommendes bilkørsel, ligesom der i dag er lavet vejbump, opsat betonklodser og plantekummer for at forhindre "streetrace2 (gaderæs) og for at hindre adgangen til det indre havneområde ved lystbådehavnen.

Kunne man forestille sig, at der blev indført en slags karantæne for den person, som gentagne gange overtræder færdselslovens bestemmelser om unødig kørsel, "frem og tilbage"-kørsel, også kaldet "paradekørsel", chikanøs og farlig kørsel, såsom "burnout" (hjulspin) eller ”"donut-kørsel" (360 graders udskridning), eller som gentagne gange overtræder ordensbekendtgørelsens bestemmelser om voldsom, støjende og fornærmende adfærd?

Karantænen, der kan starte med en forudgående advarsel, skal evt. søges i ny eller gældende lovgivning, der handler om at være til voldsom gene eller optræde på en truende og særdeles utryghedsskabende måde i det offentlige rum. Man kunne evt. undersøge, om der via et lokalt ordensreglement, som jeg ved findes ved ophold og færden i indkøbscenteret City Vest, kunne beskrives, hvad der tillades, og hvad der ikke tillades på Aarhus Ø – og vigtigst af alt, hvad konsekvensen er.

Hvis man med hjeml i lokale vedtægter f.eks. kan forbyde høj musik i afgrænsede områder og forbyde larmende og meget generende adfærd og via et ordensreglement sanktionere en karantæne af mindst tre måneders varighed, er man da nået et skridt på vejen.

Allerhelst så jeg, at man landspolitisk f.eks. via ordensbekendtgørelsen eller anden særlov laver en bestemmelse om tids- og områdebegrænset karantæne til den uromager, som gentagne gange groft forstyrrer den offentlige orden, eller som ved chikanøs kørsel på vej optræder på en måde, der kan forvolde skade eller er til væsentlig ulempe for andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce