Annonce
Debat

Giv os svar på, hvordan skal vi leve med corona, når alle er vaccineret

Redaktionschef Thomas Nielsen-Grøn. Foto: Axel Schütt

Hvordan skal vi leve, når vi kan se frem til et liv med corona og ikke uden?

Det er et stort og meget væsentligt spørgsmål, som vi alle har krav på at få besvaret. For selv om cirka 40 procent af danskerne nu er vaccineret, så skal vi til at indstille os på, at vi skal lære at leve med corona og ikke uden den. Og det skal vi formentligt gøre lang tid endnu.

Det er ikke en påstand grebet ud af den blå og hede sommerluft, men derimod udsagn hentet fra en af WHO's eksperter på covid19-pandemien.

Annonce


Vi har brug for svar - også selv om de kan være svære at give. Vi er nødt til at vide, at vores myndigheder har en plan for fremtiden. At vores regering og politikere har en plan.


Dr David Nabarro er såkaldt særlig udsending for WHO (World Health Organization) og har i følge den engelske avis, The Guardian, udtalt, at menneskeheden må lære at leve med covid19, og det er vi nødt til at gøre i en overskuelig fremtid. Udryddelse af covid19 er ikke et rimeligt mål for verden lige nu, og den forsvinder heller ikke umiddelbart, der vil stadig komme nye varianter til.

Sådan er nogle af ordene faldet i et interview, og det er jo trist læsning i en tid, hvor meget ser lysere ud selv med mundbind og solbriller på.

Med stigende vaccinationstal og faldende smittetal, så er der plantet masser af håb i danskerne om en sommer og en snarlig hverdag uden mundbind, restriktioner og daglige opdateringer på smittetal og indlagte med corona.

Men samtidig stiger antallet af varianter også. Vi har hørt om den engelske variant, den brasilianske, sydafrikanske og lige nu er det den indiske, der rammer verdens medier.

De fleste af os går formentligt og håber på, at lige om lidt, så er det hele slut. Men det er det ikke. Og derfor har vi brug for at vide, hvad der så skal ske. Skal vi fortsætte med mundbind, hyppige håndafspritninger og massetests? Og hvor lang tid skal vi gøre det? Også når 99,9 procent af os er vaccineret?

Vi har brug for svar - også selv om de kan være svære at give. Vi er nødt til at vide, at vores myndigheder har en plan for fremtiden. At vores regering og politikere har en plan.

Det vil de sikkert sige, at de har, men så fortæl os om den; hvordan skal vi leve med corona - og endnu mere vigtigt; hvor lang tid endnu skal vi leve med corona?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce