Annonce
Kultur

Gjødes store spejl er på plads ved stranden

Sådan står det store spejl i klitterne. Foto: Johan Gjøde og Partnere
Den århusianske arkitekt bag Den Uendelige Bro er med i stort projekt ved Vadehavet.

AARHUS: Johan Gjødes store spejl er nu sat op og indgår i en udstilling ved Vadehavet.

Den århusianske arkitekt, som også står bag Den Uendelige Bro neden for Varna Palæet i Aarhus, er med i "Wadden Tide" i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk Fyr. Det er et internationalt skulpturprojekt, der foregår i hele september.

Udstillingen, der består af 12 værker, placerer sig i både nationalpark og verdensarv. Den tager afsæt i fuglenes Østatlantiske trækrute.

De 12 kunstnere kommer fra lande langs Den Østatlantiske Trækrute, hele vejen fra Island til Sydafrika.

Johan Gjøde og Partneres værk er et stort, buet spejl med titlen "The Desert Island". Spejlet er placeret sådan på stranden, at når man kigger i det, får man en illusion om at stå på en øde ø. Det var også med på Sculpture by the Sea i Cottesloe i Australien i 2018.

Udstillingen er et kulturelt samarbejde mellem de fire vadehavskommuner Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde. Den har tidligere været en del af Vadehavsfestivalen i 2014 og 2016, men er nu et selvstændigt projekt.

Annonce

Udstillingen

Wadden Tide. isse kunstnere er repræsenteret på udstillingen: Ingrid Ogenstedt (IS), Britt Smelvær (N), Gjøde & Partnere Arkitekter (DK), Kate Skjerning (DK), Stuart Ian Frost (GB), Roger Rigorth (D), Hannah Streefkerk (NL), Monique Bastiaans (B), Erick Fourrier (F), Bosch & Simons (E), Edgar Massul (P), Strijdom van der Merwe (ZA).

Udstillingen er i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk Fyr, Fyrvej 106, Blåvand. Frit tilgængelig til 29. september.

Se også www.waddentide.dk og Facebook.

Det er tæt på fyret ved Blåvands Huk. Foto: Johan Gjøde og partnere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce