Annonce
Østjylland

Glæde i Paderup: Gymnasieelever får deres busser tilbage

Nu kan gymnasieeleverne igen komme med bus direkte til Ørsted, når 3. model er slut. Fra venstre Astrid Behrens Vestergaard, Sine Nedergaard Madsen, Rasmus Vinther og Mike Nygaard Melin Davidsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Midttrafik har lyttet til en henvendelse fra Paderup Gymnasium og genindført to afgange, der var sløjfet på grund af regionens millionbesparelser på den kollektive trafik.
Annonce

Randers: Sidste efterår svang Region Midtjylland sparekniven over de regionale busruter. Besparelserne på 60 millioner kroner gik især ud over buspassagererne på Djursland, der måtte se afgange forsvinde op i den blå luft.

Det gik blandt andet ud over en del gymnasieelever, der bor på landet på Djursland, men har deres daglige skolegang på Paderup Gymnasium i det sydlige Randers.

Det voldte især store problemer for eleverne at nå frem til 2. modul, der begynder klokken 10.15, fordi Midttrafik havde sløjfet afgangen fra Ørsted til Paderup.

Før sommerferien kunne eleverne stige på bussen i Ørsted klokken 9.25 og være fremme ved Paderup Boulevard klokken 10.06, en tur på 41 minutter. Efter sommerferien er rejsetiden øget til 1 time og 4 minutter, fordi eleverne i stedet har måttet stige på bussen i Ørsted klokken 8.48, mellemlande på Randers Busterminal, vente syv minutter, inden bybus 4E satte dem af i Paderup 9.52.

- Jeg er glad for det på elevernes vegne. Det er vigtigt, at de bliver taget alvorligt. Nu får de bedre mulighed for at leve et normalt ungdomsliv, også selv om de bor uden for et byområde på landet. Det, synes jeg, er rigtig godt.

Allan Friis Clausen, rektor, Paderup Gymnasium

Annonce

Direkte til Paderup

Med rektor Allan Friis Clausen som mellemmand gjorde eleverne Midttrafik opmærksom på problemet, og det har nu givet pote, fordi Midttrafik mandag valgte at genoprette to af de sløjfede afgange. Indtil sommerferien næste år kan eleverne igen springe på bussen i Ørsted. Afgang 9.22, ankomst Paderup 10.05.

Ligeledes har Midttrafik genindført afgangen efter 3. modul, som også satte for tidlige grå hår i hovedet på gymnasieeleverne. Nu kan eleverne igen nøjes med en bustur på 43 minutter, hvor de i en periode har brugt 1 time og 39 minutter på bussen til Ørsted.

Genindførelsen af afgangene er ikke kun godt nyt for eleverne fra Ørsted og opland, men også for eleverne fra andre Djursland-ruter. De kan nu igen komme direkte til Paderup med skifte i Assentoft.

- Vi fik en henvendelse fra rektor om, at der især var problemer med at komme frem til 2. modul. Derfor har vi valgt at rokere rundt på nogle afgange med en relativ beskeden meromkostning til følge. Jeg tror, at vi i første omgang undervurderede behovet for afgangene. Nu prøver vi at løse problemet indtil sommerferien. Vi er i gang med at lave en samlet trafikplan for Djursland, der skal gælde fra næste år. Indtil videre følger vi benyttelsen af de genoprettede afgange, siger Ole Sørensen, der er planchef i Midttrafik.

Annonce

Normalt ungdomsliv

Rektor Allan Friis Clausen glæder sig over, at Midttrafik har lyttet til henvendelsen fra Paderup Gymnasium.

- Jeg er glad for det på elevernes vegne. Det er vigtigt, at de bliver taget alvorligt. Nu får de bedre mulighed for at leve et normalt ungdomsliv, også selv om de bor uden for et byområde på landet. Det, synes jeg, er rigtig godt, siger Allan Friis Clausen.

Rektoren på Paderup Gymnasium har ud over Midttrafik kontaktet borgmestrene i Randers, Norddjurs og Syddjurs for at gøre opmærksom på de udfordringer, der er opstået i kølvandet på regionens besparelser på den kollektive trafik. I Paderup er ikke kun gymnasieeleverne ramt, men også de studerende ved Erhvervsakademi Dania, Tradium og Randers Social- og Sundhedsskole.

Allan Friis Clausen mener, at det vil være en god idé, hvis alle tre kommuner indgår tværkommunale aftaler, der forstærker den kollektive trafik mellem Djursland og Randers gennem flere daglige afgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce