x
Annonce
forside

Glæden ved at gøre det selv

Der er 19 forslag til gør-det-selv-projekter. Hvert forlsga kan udføres på en række forskellige måder og man kan med de samme materialer lave andre varianter. Foto fra bogen

En hurtig hylde af et bræt, en pind og en snor. Mælkekartoner som holdere til hængende planter. En smuk lampe af en gren og en glødepærer viklet på med en ledning. Arkitekt Gabriella Lawner Hansen gør det nemt at skabe nyt og være kreativ.

Aarhus: Det skal være nemt og billigt. Man behøver ikke at have en indre kunstner, en håndværkeruddannelse eller et stort tegnetalent. Med få og billige materialer, kan man nemt skabe gode resultater. Det er målet med Gabriella Lawner Hansens nye bog: Kreatid, der netop er udkommet på forlaget ABC.

Hun præsenterede den lørdag i iværksætterfællesskabet, Interiørfabrikken, i Fredensgade.

-Selv er jeg praktisk kreativ. Når jeg ønsker at lave noget om i mit hjem, tænker jeg over, hvordan jeg mon kan gøre det? Også uden at det skal koste mange penge, forklarer forfatteren, der blev uddannet på Arkitektskolen i Aarhus sidste år.

Det er ikke meningen med bogen, at man skal lave de 19 ting, som er vist i den, og så lægge bogen til side. Hylden, krukken, rammen, puden, nøgleringen, smykkerne og lysestagen er eksempler. Gabriella Lawner Hansen gør meget ud af at vise, hvordan man kan arbejde videre med de samme materialer og få noget helt andet ud af dem.

Eller hvordan man kan lave en anden slags hylde, krukke eller pude. Smykkestativet, der er en gren sat ned i noget hobbybeton, bliver pludselig en lampe, når en ledning med en pære i snoes om grenen.

- Du får så meget foræret fra naturen. Resultatet er yndefuldt - også selv om du måske ikke er verdensmester i at håndtegne, siger arkitekten.

Hun har arbejdet med gør-det-selv projekter i en årrække og har hver uge i fire år lagt et projekt ud på sin blog: frkhansen.dk.

- Den hedder frkhansen, fordi det er gammeldags, genkendeligt og hyggeligt. Enkelte projekter i bogen er fra bloggen, men resten er nye ideer. Bogen skal ikke blive en skuffelse for dem, som har fulgt mig, siger Gabrielle Lawner Hansen.

Bloggen er den direkte anledning til, at den nyuddannede arkitekt blev kontaktet af forlaget, mens hun var ved at lave sit speciale.

- Forlaget har fulgt min blog og Instagram. I min blog fortæller jeg ikke om mig selv. Mit liv er helt almindeligt og ligesom alle andres. Jeg har ikke behov for at dele det, og folk har ikke behov for at læse om det. Men jeg vil gerne dele mine krea-projekter.

Annonce

Kreatid

Er en gør-det-selv-bog som henvender sig til alle. Både unge og voksen. Også dem der ikke er kreative til daglig.Udkom 18. november

Er skrevet af arkitekt Gabriella Lawner Hansen

Er udgivet af ABC Forlag

Koster 149 kroner og lægger op til at man kan få flotte resultater med billige materialer som grene og mælkekartoner.

Kan købes på nettet, Interiørfabrikken og en række boghandlere.

Kreatid er udgivet af ABC Forlag. Foto fra bogen

Nemt og billigt

Gabriella Lawner Hansen slog på det første møde med forlaget fast, at det var vigtigt for hende, at bogen skal kunne købes til en overkommelig pris. Så den ligger i tråd med den økonomi, hun arbejder med i sine projekter.

Det lykkedes ved hjælp af nogle sponsorater at få prisen ned på 149 kroner.

Sponsorerne er de samme som dem, der støtter bloggeren i det daglige. Nemlig: Silvan, Søstrene Grene og CC Hobby, der er den største udbyder af hobbymaterialer i Danmark, og som kun har en fysisk butik i Holstebro.

- Jeg er glad for, at forelaget er så sejt og har mødt mig i ønsket om så lav en pris som muligt. Jeg byggede mit univers op, da jeg var studerende og har altid brugt billige og nemt tilgængelige materialer. Det vil jeg blive ved med, forklarer Gabriella Lawner Hansen.

- Det her er ikke en coffeetablebook. Det er en brugsbog. Man må skrive i den og farvelægge min illustrationer, og det skal ikke gøre ondt at købe den, fastslår hun.

ABC Forlaget laver mange børn- og ungdomsbøger.

-På den måde passer det fint til mine ting. Denne bog er også til voksne, der har lyst til at gøre noget selv. De valgte projekter kan laves af mange aldersgrupper, fortsætter hun.

Forfatteren har seks års undervisningserfaring. Hun har haft sin faste gang på ungdomsskolen i Ikast Brande, der kontaktede hende og gerne ville ansætte hende.

- Teenagerne giver sig bare i kast med projekterne og er ikke bange for at fejle. Der er de voksne meget mere bekymrede og har flere overvejelser. Det prøver jeg at imødekomme i min intro, der handler om, at alle kan være kreative, forklarer hun.

Lav din egen plakat ved at klippe rombeformede firkanter ud af gamle ugeblade og sætte dem sammen i et mønsteer, der ser tredimensionelt ud. Foto fra bogen

Frk Hansen og fru Holm

Gennem sin tid som arkitektstuderende har gør-det-selv-kvinden lavet flere workshops og arrangementer. Hun er blandt andet blevet spurgt, om hun ikke ville lave polterabend.

- Det vil jeg gerne. Vi drikker kaffe og te - ikke alkohol. Jeg har haft en gravid brud, svigermor og en bedstemor med som deltagere, forklarer 29-årige Gabrielle Lawner Hansen, der i øvrigt selv er blevet gift for nylig og faktisk slet ikke hedder Hansen mere men Holm.

- Men jeg var i fuld gang med bogen, så jeg har valgt at holde fast i mit pigenavn i den - det passer også med frk hansen på bloggen, siger fru Holm.

Hun har mange jern i ilden og har haft meget travlt med både at blive frue, købe hus og indrette sig der. Lige før det, vandt hun en stylistkonkurrence i Boligmagasinet og blev derefter kontaktet af Søstrene Grene, som gerne ville ansætte hende til at stå for deres gør-det-selv-projekter på nettet. Det gør hun i dag på fuld tid.

Hun begyndte på deltid, fordi hun samtidig afsluttede sin uddannelse med et studio design and social innovation-projekt i form af en wellness-lænestol. En særlig knytteteknik, der er brugt i opbygningen af stolen, giver nogle lette punkt-tryg i ryggen. De giver velvære. Et to kilo tungt mavebælte er med til at give ro og en dyb vejrtrækning. I det hele taget forsvinder verdens stress, når man sætter sig en stund i stolen - og det er netop formålet.

- Stolen skal ikke bare ses men føles - opleves. Den har en funktion, siger fru Holm, der stammer fra Struer og har boet otte år i Aarhus.

Kreatid kan købes på nettet, hos boghandlerne og hos Interiørfabrikken.

Gamle mælkekartoner kan få et nyt liv som planteophæng. Foto fra bogen
I forbindelse med boglanceringen hos Interiørfabrikken dekorerede Gabrielle Lawner Hansen vinduerne. Det har hun blandt andet også gjort hos Kähler i MP Bruunsgade. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Satte dyr ring til salg på nettet: 'Jesper' mødte op og løb væk med den

CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce