Annonce
Østjylland

Gl. Rye er Årets Landsby 2017

Erhvervelsen af Lyngbakkerne er blandt årsagerne til, at Gl. Rye er blevet kåret til Årets Landsby 2017 i i Skanderborg Kommune. Foto: Keld Mortensen

Gl. Rye: Havde Gl. Rye et visitkort, skulle titlen som Årets Landsby 2017 nu tilføjes. Det er Landsbysamvirket Skanderborg, der har indstillet Gl. Rye til hæderen.

Knud Erik Elmann Jensen, formand for Landsbysamvirket Skanderborg, kan fortælle om en hård kamp mellem Gl. Rye og Låsby om kåringen.

- De to landsbyer er kommet med to af de bedste ansøgninger, vi har set i mange år. Men valget er faldet på Gl. Rye, fortæller Knud Erik Elmann Jensen.

Der er især tre grunde til, at Landsbysamvirket har peget på Gl. Rye. Den ene handler om den måde, man i landsbyen har tacklet problemerne med at have 'brændt sig' på dyr naturgas og er skiftet til sol- og jordvarme. En anden grund er, at det er lykkedes at indsamle over en mio. kroner til at styrke den lokale brugs.

- Vi er i Landsbysamvirket også meget begejstret over Gl. Ryes køb af Lyngbakkerne. Først rejste man penge til de indledende undersøgelser, og derefter fandt man fondspenge til ikke bare at købe naturområdet, men også til at holde det, så det bevares som lyngbakker og ikke bliver til skov. De tre ting, og flere andre, gør, at Gl. Rye efter min mening er blandt favoritter til senere at blive årets landsby i hele Region Midt, selv om jeg ikke kender konkurrenterne, siger Knud Erik Elmann Jensen.

Gl. Rye indstilles nemlig i forlængelse af kåringen til Årets Landsby 2017 i Skanderborg Kommune også til Region Midt Landsbyprisen 2017.

Med hæderen følger også 5000 kr. fra Landsbysamvirket Skanderborg, der bliver uddelt ved en prisoverrækkelse 7. december.

Annonce

Et skulderklap

Søren Blaabjerg Poulsen, formand for Gl. Rye Borgerforening, kalder kåringen et skulderklap.

- Det er noget, vi i byen er meget stolte af, fastslår han og deler æren ud.

- Vi har en masse meget engagerede mennesker og 30 foreninger, der er gode til at arbejde sammen. Det gør, at vi kan få ting til at ske i vores fantastiske smørhul af en by, og jeg kan garantere, at folk slet ikke er færdige med at ville noget. Så vi kommer ikke til at hvile på laurbærrene, garanterer Søren Blaabjerg Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce