Annonce
Østjylland

Glad for loft på klassekvotient

Rektor på Odder Gymnasium Lars Bluhme er glad for den nye aftale mellem regeringen og Enhedslisten, der betyder at der på et gymnasium højst må være 28 elever i hver klasse.

Lars Bluhme er modsat sin formand glad for det nye loft på 28 elever

Landets elever og lærere jubler, mens rektorerne kritiserer den.

Annonce

Det handler om sidste uges aftale mellem regeringen og Enhedslisten om at indføre et gennemsnitligt loft på 28 elever i gymnasierne.

På Odder Gymasium får aftalen ikke den store betydning, da man i forvejen ikke har mere end 28 elever i klasserne. Faktisk har gymnasiet ifølge rektor Lars Bluhme et snit på 27,8 elever.

»Vi er i forvejen gode til kun at fylde op til kun 28 elever, og vi har lige nu 195 elever fordelt på syv klasser. Så er spørgsmålet, hvor mange, der søger ind i år. De magiske tal hedder 168 eller 196, som er lig med seks eller syv klasser. Får vi for eksempel 175 ansøgere, er vi nødt til at sige nej til de syv sidste. Før ville vi have taget de sidste syv ind også, men det kan vi ikke med den nye aftale. Det er til gengæld også den eneste ulempe, jeg kan se ved den nye klassekvotient,« siger han.

Lars Bluhme vil nemlig med egne ord ikke deltage i koret af rektorer, der råber op.

»Jeg synes, det er en fin aftale. Det er en glidebane, at klasserne ellers bare bliver større og større. Jeg har længe syntes, de var for store, og jeg tror det her vil give en bedre undervisning,« mener han.

Dermed er han ikke enig med sin egen formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen, der har kritiseret aftalen mellem regeringen og Enhedslisten.

»Pædagogikken skal altså komme først i den måde, man tænker skole på, selvom vi naturligvis er nødt til at have en økonomisk vinkel også. Jeg er godt nok direktør, men jeg er sandelig også pædagog. Det er bedst, når der ikke er for mange elever i klasserne - det har jeg hele tiden troet på. Det handler ikke kun om at tjene flere penge, så det er fint, der nu er nogen, der siger 'hold nu op med kun at tænke i profitmaksimering',« siger Lars Bluhme.

Regeringen og Enhedslisten har afsat 120 millioner kroner årligt til at overholde loftet på 28 elever i hver gymnasieklasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion:  38 medarbejdere havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce