Annonce
Livsstil

Glad krop er lig med god søvn

Blide yogaøvelser er gode at udføre inden sengetid. Foto: Nordic Academy of Ayrveda
Annonce

Vidste du, at det at holde din fysiske krop i balance, kan gøre underværker i forhold til at forbedre kvaliteten af din søvn? Søvn er fundamentet for vores gode helbred og livsglade, fredfyldte sind.

Ayurveda tilskynder os til at spise naturlig mad i mange forskellige farver og smage og dermed få alle de næringsstoffer, vi har brug for. Dette indebærer en økologisk kost af hele fødevarer, fuld af frugter, grøntsager, nødder/frø, hele korn og sunde proteiner og fedt. Vend din mad om og tjek indholdet. Hvis du ikke kan genkende ingredienserne, så kan din krop heller ikke. Hvis det er en 100 procent naturlig råvare uden indholdsbeskrivelse, er det endnu bedre. Alt, der er godt for din krop, er godt for din søvn og dermed din sundhed.

Yoga er på alle tidspunkter af dagen en god måde at tilføre kroppen balance, styrke og fleksibilitet. Hvis du afslutter din dag med at slukke alle skærme, sænke det elektriske lys og måske tænde et par stearinlys og praktisere nogle rolige yogaøvelser, vil det skabe et optimalt fundament for din søvn.

Jeg har sammenfattet en liste med gode tip, der kan støtte din krop til at geare ned og hengive sig til søvnen. Jeg ønsker dig god fornøjelse på rejsen mod mere livgivende søvn.

Støt kroppen til at falde i søvn

- Hold dig væk fra koffein efter klokken 14.

- Undgå at spise tunge måltider om aftenen. Spis helst ikke noget efter klokken 19.

- Undgå alkohol om aftenen. Drik i stedet gerne urtete. Urter såsom kamille, lægebaldrian eller lavendel virker beroligende.

- Gå i 10-15 minutter cirka to timer, inden du planlægger at gå i seng.

- Praktiser blide yogastillinger. For eksempel Knæ-til-bryst, Universal tvist, Foroverbøjning og Barnets stilling kombineret med dybe åndedræt.

- Tag et varmt bad.

- Udfør en blid selvmassage med varm olie inden sengetid.

- Brug beroligende dufte i en diffuser i dit soveværelse, for eksempel lavendel eller mandarin.

Annonce
Annonce
Sport

Århusianske derby-drømme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Håndfast kurs i busser og letbane: Kontrollører afviser passagerer uden mundbind

Aarhus

Unge i Aarhus tager mundbind til sig: - Det føles ikke så usædvanligt mere

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce