Annonce
Aarhus

Glad SF'er sov længe: Valget gik over al forventning

Kirsten Normann Andersen var meget træt efter fire ugers valgkamp med og uden mikrofon, så hun tillod sig at sove længe oven på valgnatten nefter SFs sejr oi Aarhus og på landsplan. Foto: Kim Haugaard
Kirsten Normann Andersen er ikke i tvivl om, at SFs gode valg med en fordobling af mandaterne bliver vekslet til at få partiets krav igennem

AARHUS: SF fik comeback som en politisk storspiller under valget. Partiet fordoblede sine mandater. Således også i Aarhus, hvor den tidligere FOA-formand Kirsten Normann Andersen vil veksle mandaterne til indflydelse.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi vil få mere indflydelse. Sådan er det ganske enkelt. Der er mere vægt bag ens ord og ønsker, når du forhandler med det dobbelte antal mandater i ryggen, siger Kirsten Normann Andersen.

På landsplan opnåede SF en 16 mandater. I Aarhus - Østjyllands Storkreds - stod partiet for 8,2 procent af stemmerne og kan således sende to folketingsmedlemmer til Christiansborg mod tidligere et.

- Det er gået over al forventning. Jeg fejrede valget sammen med alle her i Aarhus, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for, at vi er nået så langt, og så tillod jeg mig for en gang skyld at tage mig den luksus at sove længe med slukket mobil, siger Kirsten Normann Andersen, der skal i gang med sin anden periode i Folketinget, hvor hun tidligere dog har vikarieret i ny og næ.

- Det er virkelig rart at opleve, at vores politik siger folk noget. Det er sket i valgkampen i et samspil med forældre, som har sat dagsordenen med kravet om minimumsnormering, børn der som os vil have en klimalov og mennesker, der har forlangt ordentlige forhold på sygehusene. I SF har vi samtidig et meget blandet - men super godt - hold, og det har alt i alt sagt folk noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce