Annonce
Sport

Glasset flækkede da Bears dunkede sæsonen i gang

Ryan Evans var nær kommet med op i ringen, da Copenhagens Patrick Burke dunkede ham i hovedet og revnede glasset i søndagens Basketligakamp. Arkivfoto: Kim Haugaard

BASKETBALL: Bakken Bears fortsatte det ustabile spil fra fredagens Champions League-nedtur, da de søndag tog hul på den danske sæson med en 104-75-sejr over Copenhagen Basketball.

De forsvarende mestre tabte første periode og førte "blot" med seks point ved pausen mod det formodede bundhold i ligaen.

Efter pausen stramme Bears dog op i forsvaret hvilket satte gang i et sandt dunkeshow på de mange fast breaks, som det defensive spil skabte.

Det var dog gæsterne, der noterede sig for eftermiddagens mest kraftfulde dunk da Patrick Burke fløj henover Ryan Evans og smadrede bolden så hårdt i kurven, at glaspladen slog en stor revne.

Burke trak tilmed en fejl på Evans, men bjørnen ledte sidst, da ydmygelsen tilsyneladende frustrerede ham så meget, at han resten af kampen var meget svær at have med at gøre og blev topscorer for Bears med 18 point på kun 18 minutter.

Kampen blev spillet i Hadstenhallen som del af et projekt fra Bakken Bears om at udbrede sporten.

- Hvis jeg sammenligner oplevelsen med en kamp i Vejlby-Risskov Hallen, hvor vi vinder med 30 point, så var der en bedre respons fra publikum her i hallen, og det var fedt. Der var fint med mennesker og afviklingen fungerede rigtig godt. Og heldigvis blev revnen i pladen ikke større end det var tilfældet, smilede Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Annonce

Basketligaen

  • Bakken Bears - Copenhagen Basketball 104-75
  • Periodecifre: (20-23), (29-20), (20-17), (35-15)
  • Bears: Ryan Evans 18, David Efianayi 18, Tylor Ongwae 16, Darko Jukic 12, Jonathan Galloway 9, Thomas Lærke 7, Michel Diouf 7, Chris Ortiz 6, Simon Bjørnebo 5, Adama Darboe 3, Morten Sahlertz 3
  • Copenhagen: Patrick Burke 20, Filip Rajovic 19, Igor Bakic 18
  • Rebounds: Bears 44, Copenhagen 42
  • Tilskuere: 368 i Hadstenhallen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce