Annonce
Sport

Glasset flækkede da Bears dunkede sæsonen i gang

Ryan Evans var nær kommet med op i ringen, da Copenhagens Patrick Burke dunkede ham i hovedet og revnede glasset i søndagens Basketligakamp. Arkivfoto: Kim Haugaard

BASKETBALL: Bakken Bears fortsatte det ustabile spil fra fredagens Champions League-nedtur, da de søndag tog hul på den danske sæson med en 104-75-sejr over Copenhagen Basketball.

De forsvarende mestre tabte første periode og førte "blot" med seks point ved pausen mod det formodede bundhold i ligaen.

Efter pausen stramme Bears dog op i forsvaret hvilket satte gang i et sandt dunkeshow på de mange fast breaks, som det defensive spil skabte.

Det var dog gæsterne, der noterede sig for eftermiddagens mest kraftfulde dunk da Patrick Burke fløj henover Ryan Evans og smadrede bolden så hårdt i kurven, at glaspladen slog en stor revne.

Burke trak tilmed en fejl på Evans, men bjørnen ledte sidst, da ydmygelsen tilsyneladende frustrerede ham så meget, at han resten af kampen var meget svær at have med at gøre og blev topscorer for Bears med 18 point på kun 18 minutter.

Kampen blev spillet i Hadstenhallen som del af et projekt fra Bakken Bears om at udbrede sporten.

- Hvis jeg sammenligner oplevelsen med en kamp i Vejlby-Risskov Hallen, hvor vi vinder med 30 point, så var der en bedre respons fra publikum her i hallen, og det var fedt. Der var fint med mennesker og afviklingen fungerede rigtig godt. Og heldigvis blev revnen i pladen ikke større end det var tilfældet, smilede Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Annonce

Basketligaen

  • Bakken Bears - Copenhagen Basketball 104-75
  • Periodecifre: (20-23), (29-20), (20-17), (35-15)
  • Bears: Ryan Evans 18, David Efianayi 18, Tylor Ongwae 16, Darko Jukic 12, Jonathan Galloway 9, Thomas Lærke 7, Michel Diouf 7, Chris Ortiz 6, Simon Bjørnebo 5, Adama Darboe 3, Morten Sahlertz 3
  • Copenhagen: Patrick Burke 20, Filip Rajovic 19, Igor Bakic 18
  • Rebounds: Bears 44, Copenhagen 42
  • Tilskuere: 368 i Hadstenhallen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce