Annonce
Kultur

Glemt opera bliver optaget for eftertiden

Den Jyske Operas uropførelse af operaen "Michael Kohlhaas" bliver optaget af DR P2. Operachef og instruktør Philipp Kochheim kalder den glemte opera for et mesterværk”. Her ses Tanja Kuhn som Heloise. Foto: Anders Bach
Den Jyske Operas opførelse af "Michael Kohlhaas" bliver optaget af DR P2.

AARHUS: Når Den Jyske Opera onsdag aften blænder op for premieren på "Michael Kohlhaas" er det ikke kun publikum i salen der kan opleve operaen, men også P2's lyttere.

Den Jyske Opera oplyser i en pressemeddelelse, at også den anden opera i Den Danske Serie, Paul August von Klenaus "Michael Kohlhaas", bliver optaget. Det samme blev den første opera i serien, August Ennas "Kleopatra".

De to operaer er blandt i alt fem danske operaer, som DRs P2 har skabt mulighed for at transmittere.

- Operaerne udsendes løbende henover året i P2s "Operaaften", men vil også blive udsendt samlet omkring jul, som en julegave til P2s operainteresserede publikum, udtaler Bent Grønholdt, redaktør, DR P2.

- Vi er stolte over at kunne skrive musikhistorie med opførelsen af "Michael Kohlhaas" for første gang i Skandinavien. Vi glæder os også over, at det nu er muligt - gennem vores gode samarbejde med DR P2 - at optage og dermed dokumentere operaen som en del af vores kulturarv, udtaler operachef og instruktør Philipp Kochheim, Den Jyske Opera.

Efter 2. verdenskrig gik Michael Kohlhaas i glemmebogen og fik – indtil nu – aldrig en opførelse i Danmark. Nu opføres Klenaus opera 21., 22. og 24. august i Musikhuset Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce