x
Annonce
Kultur

Glemt opera bliver optaget for eftertiden

Den Jyske Operas uropførelse af operaen "Michael Kohlhaas" bliver optaget af DR P2. Operachef og instruktør Philipp Kochheim kalder den glemte opera for et mesterværk”. Her ses Tanja Kuhn som Heloise. Foto: Anders Bach
Den Jyske Operas opførelse af "Michael Kohlhaas" bliver optaget af DR P2.

AARHUS: Når Den Jyske Opera onsdag aften blænder op for premieren på "Michael Kohlhaas" er det ikke kun publikum i salen der kan opleve operaen, men også P2's lyttere.

Den Jyske Opera oplyser i en pressemeddelelse, at også den anden opera i Den Danske Serie, Paul August von Klenaus "Michael Kohlhaas", bliver optaget. Det samme blev den første opera i serien, August Ennas "Kleopatra".

De to operaer er blandt i alt fem danske operaer, som DRs P2 har skabt mulighed for at transmittere.

- Operaerne udsendes løbende henover året i P2s "Operaaften", men vil også blive udsendt samlet omkring jul, som en julegave til P2s operainteresserede publikum, udtaler Bent Grønholdt, redaktør, DR P2.

- Vi er stolte over at kunne skrive musikhistorie med opførelsen af "Michael Kohlhaas" for første gang i Skandinavien. Vi glæder os også over, at det nu er muligt - gennem vores gode samarbejde med DR P2 - at optage og dermed dokumentere operaen som en del af vores kulturarv, udtaler operachef og instruktør Philipp Kochheim, Den Jyske Opera.

Efter 2. verdenskrig gik Michael Kohlhaas i glemmebogen og fik – indtil nu – aldrig en opførelse i Danmark. Nu opføres Klenaus opera 21., 22. og 24. august i Musikhuset Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce