Annonce
Aarhus

Glemte at ringe tilbage til Steffen Brandt i 10 år: Nu skal TV-2 på scenen til Danmarks Største Fredagbar

Det tog Tivoli Friheden 10 år at få TV-2 på scenen til Fed Fredag. Fredag 30. juni skete det endelig. Foto: Flemming Krogh

Mikkel Freltoft Krogsholm fik et opkald fra Steffen Brandt i 2007, men først 10 år senere fik han ringet tilbage, så TV-2 i år kan står på scenen til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag for flere tusinde studerende fredag 15. september.

AARHUS: Det er ikke kun Friheden, der var 10 år om at få TV-2 på scenen. Det skulle også tage Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag 10 år at få Steffen Brandt og resten af bandet på scenen i Universitetsparken.

Det skyldes dog ikke en for lav scene, som det var tilfældet i Friheden, men derimod en forglemmelse.

Og den historie begyndte i 2007, da den store fredagsbar så dagens lys.

Annonce
Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag er noget større og noget mere organiseret end den første udgave i 2007. Her fra volleyturneringen i 2016. Foto: Axel Schütt

Stor fusionsfest gav inspiration

Hvert år i september fejrer Aarhus Universitet fødselsdag med en årsfest. Et arrangement for medarbejdere med både taler, sange og spisning. Før 2007 var der også et mindre arrangement for studerende; et telt med plads til 800-1.000 mennesker, hvor TV-2 spillede intimkoncert.

Men i 2007 skete der noget, der gjorde årsfesten for studerende en del større.

Studerende fra Handelshøjskolen, Danmarks Pædagogiske Universitet, Aarhus Universitet og Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning fusionerede og blev samlet under én paraply. Det blev fejret med en fusionsfest for 14.000 studerende, og den store fest gav daværende statskundskabstuderende og næstformand i Studenterrådet Mikkel Freltoft Krogsholm en god idé.

- Vi ville ikke holde den sædvanlige årsfest i et lukket telt for alt for få studerende, når vi lige havde vist, at vi kunne lave et stort arrangement.

Steffen Brandt ringede

Og netop koncerten for studerende blev større.

- TV-2 havde spillet i mange år, så jeg ringede til deres manager, fordi vi gerne ville have dem til at spille igen, men da han hørte, at arrangementet var blevet meget større med flere tusinde studerende, ændrede prisen sig gevaldigt. Det havde vi ikke råd til, forklarer Mikkel Freltoft Krogsholm, der i stedet bookede nogle kopi-bands til den første store fredagsbar.

Nogle dage inden fredagsbaren i 2007 fik han et uventet opkald fra Steffen Brandt.

- Han sagde, at han kunne forstå, at han ikke skulle spille, som han plejede, og han var ikke helt glad for det, han havde hørt fra sin manager. Jeg fortalte ham, at det var prisen, der havde været afgørende, og at vi i stedet havde brugt pengene på nogle andre bands.

- Og så sagde Steffen Brandt: Når I holder det næste år, så ringer du til mig, så ser vi på det, siger Mikkel Freltoft Krogsholm.

Den store forglemmelse

Der sker mange ting, når man er studerende. Året efter boede Mikkel Freltoft Krogsholm i udlandet og fik aldrig fulgt op på sin samtale med Steffen Brandt.

Om den første store fredagsbar fortæller han, at det var ren kaos.

- Vi havde fuldstændig undervurderet mængden af affald, så vi kørte rundt med en gaffeltruck og stjal containere rundt omkring i parken for at få ryddet op, og vi havde et kæmpe underskud. Dengang kørte det på viljestyrke, nu er det meget mere professionelt og organiseret med mange frivillige, siger Mikkel Freltoft Krogsholm, der blev færdiguddannet i 2009 og siden er flyttet til København.

I mellemtiden har fredagsbaren vokset sig større. Navne som The Minds of 99, Turboweekend og Scarlet Pleasure har været på plakaten de seneste år.

- Da jeg i år kom til at tænke på, at det er ti år siden, det hele startede, slog det mig, at jeg aldrig fik ringet tilbage til Steffen Brandt. Så jeg ringede til Tobias Jensen, der står for arrangementet nu, og fortalte historien. Og han var klar på, at vi skulle prøve at få fat i TV-2.

TV-2 på plakaten til den 11. fredagsbar

Mikkel Freltoft Krogsholm gav bolden og Steffen Brandts telefonnummer videre til Tobias Jensen, der i dag er projektleder for Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag.

- Jeg ringede til Steffen Brandt, og vi blev enige om, at det var en god idé, siger Tobias Jensen, der efterfølgende tog kontakt til produktionsselskabet.

- Det er nok det største navn, vi har haft, så vi har en lidt større scene og lidt flere lamper i år, for TV-2 har 12 mand med på scenen, og det skal der være plads til. Men den scene, vi har, er ikke en scene, som TV-2 normalt ville spille på, så begge parter er gået lidt på kompromis, fortæller Tobias Jensen.

Han kan ikke fortælle, hvor meget det har kostet at få TV-2 på scenen til årets store fredagsbar, men den samtale, som Mikkel Freltoft Krogsholm havde med Steffen Brandt i 2007, har banet vejen for, at TV-2 i år kan spille til den 11. udgave af Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag fredag 15. september. Og Mikkel Freltoft Krogsholm skal et smut forbi Universitetsparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce