Annonce
Sport

Glen Riddersholm inden gensyn med AGF: Ikke mere specielt end at møde Hobro

Glen Riddersholm står nu i spidsen for Sønderjyske. Og han har ifølge sig selv lagt fyringen i AGF bag sig. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Sønderjyske-cheftræner Glen Riddersholm har ifølge sig selv lagt fyringen i AGF bag sig, og går derfor heller ikke ind til fredagens opgør i Haderslev med ekstra stærke følelser i kroppen. Det er en kamp som alle andre, hvor de tre point er det vigtigste, lyder det.

FODBOLD: Nå, det skulle jo ske på et tidspunkt:

Fredag aften krydser Glen Riddersholm og AGF atter veje, når århusianerne gæster Sydbank Park i Haderslev.

Det er kun lidt mere end 16 måneder siden, at Riddersholm blev fyret som cheftræner i AGF, men den 46-årige vestjyde er tilbage på sidelinjen, tilbage i Superligaen, nu som cheftræner for Sønderjyske, der skal forsøge at vinde på eget græs for første gang siden oktober måned. Og det altså mod AGF, klubben, der smed ham på porten efter en 5-1-sejr over Helsingør, og med begrundelsen, at resultaterne over en længere periode havde været utilfredsstillende.

Så der er rigtig meget på spil - point, følelser, stolthed - i den tidligere købstad fredag aften.

Sønderjyskes nye rorsmand afviser dog, at der er noget specielt over kampen for ham. Han er ikke bitter, lyder det. Han er kommet ud på den anden side.

- Det kribler altså ikke mere end normalt i kroppen. For mig bliver det et positivt gensyn med en del af de gode mennesker, jeg arbejdede sammen med i min tid i klubben. Der er skiftet meget ud, men der er stadig flere spillere og noget stab tilbage, som jeg havde noget at gøre med, og David Nielsen ser jeg også frem til at hilse på. Han er en kollega, jeg virkelig respekterer, og som jeg også kender fra min tid i FC Midtjylland, lyder det fra Glen Riddersholm til Århus Stiftstidende.

- Jeg er glad for min tid i AGF. Der var mange gode stunder, og jeg arbejdede sammen med mange fantastiske mennesker i klubben i de godt to år, jeg var der. Der var også mindre gode stunder, men selvom det endte, som det gjorde, er det fortid for mig. Jeg er kommet videre, og derfor er det heller ikke sådan, at jeg op til den her kamp har forsøgt at tale mig mere ind i hjertet på spillerne i Sønderjyske, fordi jeg har den historie med AGF. Det ville være utroværdigt af mig at snakke kampen op til mere end alle andre kampe. For os handler det om at få tre point, og jeg vil lige så gerne have tre point mod Hobro som mod AGF, kommer det fra Riddersholm.

Han har - udover sit kortvarige ophold i Vendsyssel - brugt tiden efter fyringen på at hente ny inspiration, se masser af fodboldkampe og kigge indad.

- Det var lærerigt at være i AGF, hvor presset internt og fra omgivelserne til tider var enormt, og kvaliteten i spillertruppen og det sportslige budget ikke altid hang sammen. Og det gjorde også, at jeg ind imellem var nødt til at gå på kompromis, og ikke følte, jeg havde tid til at fremelske det spillemæssige udtryk, jeg ønskede. Der var aldrig tid. Det har jeg så haft efter fyringen, hvor jeg har været i udlandet på studieophold, og hvor jeg har revurderet mig selv både ledelsesmæssigt og fodboldfagligt. Jeg har fundet ny inspiration, og det tror jeg, har været sundt for mig, siger han.

Annonce

AGF hører til i top seks

Og det vil Riddersholm forsøge at udnytte i Sønderjyske, som han har skrevet en tre og et halvt år lang kontrakt med.

- Sønderjyske er modsat AGF ikke en klub, der er i sine følelsers vold. Her er ikke en lang historie, man hele tiden bliver målt op mod. Og det gør, at der bliver sat meget realistiske mål. Derfor snakker vi heller ikke om top seks, det løb er kørt for vores vedkommende, nej, for os handler det udelukkende om overlevelse. Vi skal samle så mange point som overhovedet muligt og lægge på rent spillemæssigt i dette forår, så vi vil være klar til at angribe Superligaen til sommer.

Glen Riddersholm har altså haft rigeligt med tid til at følge AGF fra tribunen, og var også på plads i Aarhus for en uge siden, da AGF slog Esbjerg i forårspremieren.

Hvad er det for et AGF-mandskab, han og Sønderjyskes spillere skal op mod fredag?

- Nu læste jeg i kampprogrammet i Aarhus, at AGF havde haft fokus på højt genpres og på at spille langt mere fremadrettet. Det var ikke helt det, jeg så mod Esbjerg, så det glæder jeg mig til, at vi ser fredag aften i Haderslev. Nej, jeg ser et AGF-mandskab, der er blevet markant forstærket henover vinteren, og som i min verden helt klart har truppen til at ende i top seks-hold. I min tid i AGF var top seks jo noget, klubben havde travlt med at melde ud, det var et ufravigeligt krav, men sådan hører jeg det ikke helt mere, selvom truppen virkelig er stærk nu. Men det bør - med de spillere, der er kommet til - være et ultimativt krav, at de kommer blandt de seks bedste. Det skal AGF tage på sig, men de vil helst ikke sige det højt, lyder det fra Sønderjyskes cheftræner.

- Jeg er faktisk meget optimistisk på AGFs vegne. Der er gang i nogle gode ting sportsligt. De har en dygtig træner, der ser ud til at få tid til at skabe noget, der er hans eget, og som kan give den kontinuitet, der er så vigtig. Det er en klub, der har alle forudsætninger for at være blandt de bedste herhjemme. Så jeg håber det bedste for AGF. Bare ikke lige, når de møder os fredag aften. Vi har i den grad brug for en sejr, og det tror jeg også på, at vi får. Vi ser ikke os selv som underdogs, og det vil man også få at se, griner Riddersholm.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce