Annonce
Gear

Glimt af ny Skoda Octavia

Formerne er velkendte, men den nye Skoda Octavia får et mere coupéagtigt anstrøg. Illustration: Skoda
De første offentlige skitser af den nye Skoda Octavia viser en bil, som er tro mod design-dna’et, men som samtidig er mere afrundet.

De overordnede linjer er velkendte, men der er helt i tidens ånd lagt op til en mere coupéagtig afrunding af C-stolpen. Sådan tegner billedet sig i de første officielle skitser af den nye Skoda Octavia.

Det tjekkiske VW-datterselskab timer offentliggørelsen med søstermodellerne VW Golf, Audi A3 og Seat Leon, hvor Golfen som den helt klare storebror i hierarkiet får lov først. Skoda ventes at løfte hele sløret for Octavia i november.

Der florerer dog allerede tilsyneladende lækkede billeder på internettet, ligesom der er flere detaljer om modellen. De viser en Octavia, der er langt mere jordnær og ikke så svulstig som på tegningerne og med smallere fælge.

Annonce
Octavia skulle holde målene og vil stadig være en meget rummelig bil i sin klasse. Illustration: Skoda

Blandt de største

Ifølge tyske Autobild vokser Octavia et par centimeter i forhold til den nuværende model, mens bagagerummet på henholdsvis 590 liter og 620 liter i hatchback og stationcar stadig placerer modellen blandt de største i klassen.

Motorprogrammet omfatter en stribe nye 48-volts milde hybrider, som dels overlapper VW Golf, mens der selvfølgelig også kommer en plug-in-hybrid og en heftig RS-version.

Skoda løfter angiveligt overliggeren for finish-niveauet i kabinen for ikke at stå tilbage for VW Passat, som er en intern konkurrent i firmaklassen. Her bliver der selvfølgelig også mulighed for digital instrumentering, hvor en central storskærm på 12,3 tommer topper mulighederne på udstyrslisten.

Det høje niveau, vi har set i for eksempel den nye Skoda Kamiq, lover godt. Octavia skulle også som noget helt nyt få mulighed for full matrix LED-forlygter.

Mulighederne for andet sikkerhedsudstyr er ikke nævnt, men Skoda plejer af være godt med på den front.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce