Annonce
112

Go' tur hjeeem! Nu bliver det hurtigere at komme hjem fra stadion

Slukørede sønderjyder efter nederlag i Aarhus. Fremover hjælper ny teknologi i lyskrydsene omkring stadion tilskuerne med at komme hurtigere hjem. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ny teknik i fem lyskryds omkring Ceres Park sikrer, at tilskuerne fremover kommer lidt hurtigere fra stadion.

AARHUS: Til dagligt tager Århus Stiftstidende udgangspunkt i livet og dagligdagen i og omkring Aarhus. Enkelt gange skriver vi dog også nyheder, som ikke-århusianere kan have glæde af.

Denne her er en af slagsen, og især folk fra Odense, Randers, Horsens, Brøndby og andre superligabyer bør nok lige læse med her. Det her er en nyhed, som I i fremtiden får stor glæde af - håber vi.

Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø er netop nu i gang med at udskifte teknikken i signalanlæg i fem lyskryds i området omkring stadion til en ny og intelligent udgave. Efter opgraderingen kan signalanlæggene fjernstyres og give længere grønt lys i retninger, hvor der er størst behov for det. På den måde kan trafikken blive ledt hurtigere væk efter AGF’s hjemmekampe, koncerter og andre store events i området.

- Det er et vigtigt skridt på vejen mod en decideret trafikcentral i Aarhus, hvor vi løbende kan justere trafiksignalerne, så vi udnytter kapaciteten på vores veje bedst muligt. Ud over et bedre trafikflow vil det give en bedre oplevelse af at være trafikant i Aarhus, fordi vi mindsker situationer, hvor det føles, som om man holder for rødt uden grund, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

De nye signalanlæg vil komme op og blive testet henover sommeren. Yderligere otte lyskryds i området kan også se frem til en teknisk opgradering.

Annonce

De fem signalanlæg

I fem lyskryds omkring stadion opgraderes signalanlægget. Det drejer sig om:

  • Marselis Boulevard/Stadion Allé
  • Marselis Boulevard/Jyllands Allé
  • Jyllands Allé/Skovbrynet
  • Stadion Allé/Skovbrynet
  • Holmevej/Rosenvangs Allé

Ambitiøs plan

Det første fjernstyrede lyskryds i Aarhus er krydset ved Godsbanen. Det har været tændt siden februar.

En opgradering af alle Aarhus Kommunes 231 signalanlæg skal senere gøre det muligt at optimere trafikafviklingen i Aarhus med kort varsel. Med hjælp fra realtidsdata kan signalerne fjernstyres, og der kan for eksempel gives grønt lys i længere tid i én retning, hvis der opstår en længere kø, eller en ambulance skal igennem. Planen er, at en tredjedel af alle kommunens signalanlæg skal være koblet op på den nye teknologi inden 2023.

- Vi skal være mere ambitiøse. En bemandet trafikcentral, hvor trafikeksperter hver dag overvåger og justerer byens infrastruktur, kan spare århusianerne værdifuld tid hver eneste dag. Vi er kommet godt fra start, men det store potentiale i teknologien skal afspejle sig i midlerne, vi dedikerer til trafikcentralen, mener Bünyamin Simsek.

Nu vinder AGF som bekendt ikke alle kampene på Ceres Park, så de gange hjemmeholdets fans har brug for at komme hurtigt hjem, har de naturligvis også glæde af den nye teknologi.

Mens arbejdet står på, vil de enkelte lyskryds i perioder være slukkede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce