Annonce
112

Go' tur hjeeem! Nu bliver det hurtigere at komme hjem fra stadion

Slukørede sønderjyder efter nederlag i Aarhus. Fremover hjælper ny teknologi i lyskrydsene omkring stadion tilskuerne med at komme hurtigere hjem. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ny teknik i fem lyskryds omkring Ceres Park sikrer, at tilskuerne fremover kommer lidt hurtigere fra stadion.
Annonce

AARHUS: Til dagligt tager Århus Stiftstidende udgangspunkt i livet og dagligdagen i og omkring Aarhus. Enkelt gange skriver vi dog også nyheder, som ikke-århusianere kan have glæde af.

Denne her er en af slagsen, og især folk fra Odense, Randers, Horsens, Brøndby og andre superligabyer bør nok lige læse med her. Det her er en nyhed, som I i fremtiden får stor glæde af - håber vi.

Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø er netop nu i gang med at udskifte teknikken i signalanlæg i fem lyskryds i området omkring stadion til en ny og intelligent udgave. Efter opgraderingen kan signalanlæggene fjernstyres og give længere grønt lys i retninger, hvor der er størst behov for det. På den måde kan trafikken blive ledt hurtigere væk efter AGF’s hjemmekampe, koncerter og andre store events i området.

- Det er et vigtigt skridt på vejen mod en decideret trafikcentral i Aarhus, hvor vi løbende kan justere trafiksignalerne, så vi udnytter kapaciteten på vores veje bedst muligt. Ud over et bedre trafikflow vil det give en bedre oplevelse af at være trafikant i Aarhus, fordi vi mindsker situationer, hvor det føles, som om man holder for rødt uden grund, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

De nye signalanlæg vil komme op og blive testet henover sommeren. Yderligere otte lyskryds i området kan også se frem til en teknisk opgradering.

De fem signalanlæg

I fem lyskryds omkring stadion opgraderes signalanlægget. Det drejer sig om:

  • Marselis Boulevard/Stadion Allé
  • Marselis Boulevard/Jyllands Allé
  • Jyllands Allé/Skovbrynet
  • Stadion Allé/Skovbrynet
  • Holmevej/Rosenvangs Allé
Annonce

Ambitiøs plan

Det første fjernstyrede lyskryds i Aarhus er krydset ved Godsbanen. Det har været tændt siden februar.

En opgradering af alle Aarhus Kommunes 231 signalanlæg skal senere gøre det muligt at optimere trafikafviklingen i Aarhus med kort varsel. Med hjælp fra realtidsdata kan signalerne fjernstyres, og der kan for eksempel gives grønt lys i længere tid i én retning, hvis der opstår en længere kø, eller en ambulance skal igennem. Planen er, at en tredjedel af alle kommunens signalanlæg skal være koblet op på den nye teknologi inden 2023.

- Vi skal være mere ambitiøse. En bemandet trafikcentral, hvor trafikeksperter hver dag overvåger og justerer byens infrastruktur, kan spare århusianerne værdifuld tid hver eneste dag. Vi er kommet godt fra start, men det store potentiale i teknologien skal afspejle sig i midlerne, vi dedikerer til trafikcentralen, mener Bünyamin Simsek.

Nu vinder AGF som bekendt ikke alle kampene på Ceres Park, så de gange hjemmeholdets fans har brug for at komme hurtigt hjem, har de naturligvis også glæde af den nye teknologi.

Mens arbejdet står på, vil de enkelte lyskryds i perioder være slukkede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce