Annonce
Østjylland

Odder har store klimaambitioner - men politikerne vil ikke sige nej til kunstgræsbane

Der kan spilles bold på den gummigranulatbelagte goalstation hele året, og det glæder de sig til i Hou. Arkivfoto
Odder Kommune er med i FNs 17 verdensmål på klimaområdet. Det forhindrer dog ikke anlæggelsen af en ny kunstgræsbane med gummigranulat.

Odder: - Jeg har svært ved i sagsfremstillingen at få øje på, om byrådets klimafokus på FNs Verdensmål bliver båret med ud af byrådssalen og ind i sagsbehandlingen. For så kunne man have reageret langt tidligere, sagde videborgmester Lone Jakobi (S), da byrådet mandag aften skulle tage stilling til, om man vil give tilladelse til en såkaldt goalstation med en kunstgræsbane lavet af gummigranulat.

Sagen har været længe undervejs og er blandt andet blevet sendt fra børne,- uddannelses- og kulturudvalget til miljø,- teknik- og klimaudvalget netop for at få belyst de klimamæssige konsekvenser ved en goalstation.

- Derfor undrer det mig, at der ikke er noget i sagsfremstillingen, der tyder på, at der er blevet talt ret meget om miljøvenlige alternativer, sagde Lone Jakobi.

- Der er vist ingen, der er uenige i, at vi skal have en goalstation. Det er mere fyldet, der er uenighed om, indledte Ole Lyngby Pedersen (V) som formand for miljø,- teknik- og klimaudvalget debatten.

Og alle roste da også initiativet til et samarbejde til gavn for rigtig mange borgere i Hou.

Annonce
Vi har tidligere sagt ok til en kunstgræsbane ved Spektrum. Så kan det ikke være rigtigt, at vi skal sige nej til Hou.

Hans Hammann (V)

Opbakning og ændringsforslag

Undersøgelser, som Lone Jakobi havde fundet frem til, viste at der bæres mellem tre og fem tons gummigranulat væk fra en bane årligt.

Derfor afleverede Lone Jakobi på vegne af S, EL, R og SF et ændringsforslag om, at sagen tilbagesendes til forvaltningen med bud om i samarbejde med sagens parter at finde et bæredygtigt alternativ til gummigranulat.

- I Norge har de fundet de rigtige løsninger. Er de ikke brugbare herhjemme, spurgte Kresten Bjerre (R).

Det forslag blev der ikke flertal for. De fem partier fik ført til referat, at de bakker op omkring en goalstation i Hou, anlagt med mere bæredygtigt materiale end gummigranulat.

Derfor kunne de tre gæster fra Hou Maritime Efterskole og Hou Idrætsforening forlade byrådssalen med et smil på læben. For de fik, hvad de kom efter. Et flertal af byrådet sagde ja til, at efterskolen og idrætsforeningen i samarbejde kan etablere en såkaldt goalstation på kommunal jord i tilknytning til skolen og idrætsanlægget i Hou.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce