Annonce
Erhverv

God for 42 milliarder: Århusianer topper listen over Danmarks rigeste

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen topper listen over Danmarks rigeste. Tøjkoncernen, ejendomsinvesteringer og online-virksomheder er en del af aktiviteterne i forretningsimperiet. Arkivfoto: Bestseller
Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller, og bor på godset Constantinsborg ved Brabrand Sø er Danmarks rigeste på ny liste. Lego-familien har dog sammenlagt en større formue.

AARHUS: Han er en meget privat mand. Han ejer en stribe ejendomme i Aarhus Centrum. Han er også den største jordbesidder i Skotland og han elsker store sportsstjerner som Mikkel Kessler og Kevin Magnussen, som han sponserer. Han er også Danmarks rigeste mand.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der bor med sin familie på godset Constantinsborg ned til Årslev Engsø, er netop kåret som Danmarks rigeste mand med en formue på 42 milliarder kroner. Det er det amerikanske erhvervsmedie Forbes, der står bag listen og hvert år udpeger verdens godt 2000 rigeste mennesker.

Listen toppes af Amazons amerikanske stifter, Jeff Bezos. Hans formue anslås at være 131 milliarder dollars, hvilket er 860 milliarder kroner. Microsofts grundlægger, Bill Gates er nummer to. Han er noteret for 96,5 milliarder dollars. På den samlede liste optræder Anders Holch Povlsen, hvis Bestseller-imperium står bag tøjmærker som Jack & Jones, Vero Moda og Only blandt mange andre, som verdens 252. rigeste.

Annonce

Lego er samlet den rigeste familie

På selvsamme liste er Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen nummer 325 og dermed den næstrigeste dansker. Hans formue opgøres til 35,4 milliarder kroner.

Legos topfigur, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard står noteret for en formue på 4,7 milliarder dollars, omkring 31 milliarder kroner. Hver.

Havde Forbes opgjort Lego-arvingernes formue samlet, havde Billund-familien været Danmarks rigeste med en formue, der gøres op 124 milliarder kroner. Ti danskere har en formue på mere end en milliard amerikanske dollars – hvad der svarer til cirka 6,6 milliarder danske kroner.

Lars Larsen hopper også ind på listen

Lars Larsen, der bor i Silkeborg og har placeret sit Jysk-hovedkvarter i Brabrand, placerer Forbes med en formue på 4,5 milliarder dollars – omkring 29,5 milliarder kroner – på en 424. plads. De syv danskere, som her er nævnt, er dermed blandt verdens 500 mest velhavende.

Som nummer 1425 står en anden dansker, Martin Møller Nielsen, der i en menneskealder har købt og solgt fly og i dag har en flåde på 400 fly i selskabet Nordic Aviation Capital.

Søskendeparret André og Anna Kasprzak, der står bag sko-dynatiet Ecco, skal være god for én milliard dollars, 6,6 milliarder kroner, hver. De er dermed også med på Forbes-listen, som tæller 10 danskere som dollarmilliardærer.

På milliardær listen er den rigeste kvinde Francoise Bettencourt Meyers. Hun er barnebarn af parfume-virksomheden L’Oreals stifter. Hun er verdens 15. rigeste. 11 kvinder optræder på Forbes' listen over de 100 rigeste.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce