Annonce
Aarhus

God gerning: Morgenfriske muslimer klarede oprydningen ved domkirken

Året skal startes med en god gerning, lyder det fra Muslimer for Fred, som i år var tidligt oppe i Aarhus for at rydde op efter nytårsaften. Foto: Axel Schütt

Mørke og voldsom vind kunne ikke stoppe et hold frivillige i at tage sig af oprydningen efter nytårsfesten i det centrale Aarhus.

Annonce

AARHUS: Mens store dele af Aarhus stadig slumrede løs tirsdag morgen klokken 08.00, gik Falah Malik og syv andre rundt ved Domkirken med gule refleksveste og affaldssække i hånden.

Det er blevet en tradition, at Muslimer for Fred tager sig af oprydningen på Rådhuspladsen i København nytårsdag, og på den måde starte året med en god gerning. En tradition, der sidste år bredte sig til Aarhus, hvor pladsen foran Aarhus Rådhus blev ryddet af morgenfriske folk.

I år var Muslimer for Fred rykket til Domkirken og rundt om Aarhus Teater, hvor aftens udskejelser tydeligt kunne ses på de brobelagte veje, der var fedtet til med ølsjatter, skrald og fastfood-affald.

- Vi vil gerne vise solidaritet overfor Danmark, og det er en god anledning at rydde op i dag, fortalte imam Falah Malik, der stod for oprydningen i Aarhus, hvor der udover ham var mødt to børn og fem andre voksne op.

Det er en god tradition, som først startede i Hvidovre, og den ville jeg gerne have med til Aarhus.

Falah Malik, imam
Omkring 18 affaldssække fik holdet fyldt op tirsdag morgen rundt om Bispetorvet. Privatfoto
Annonce

- Vi er danskere

Opgaven i Aarhus var noget mindre end i København, hvor der traditionelt set dukker omkring 50 mennesker op for at rydde Rådhuspladsen op.

Men der var stadig en del at se til for Falah Malik og resten af oprydningsholdet.

- Det er en god tradition, som først startede i Hvidovre, og den ville jeg gerne have med til Aarhus. Det er en del af vores tro at vise kærlighed til landet, og vi er danskere, sagde Falah Malik, der tirsdag morgen blev mødt af en voldsom vind, der besværliggjorde arbejdet med at samle fyrværkeri, ølkrus, skrald og plastik op rundt om Bispetorvet.

Men skraldet skulle tages.

- Det er godt med lidt udfordringer, så den klarer vi også, fortalte han med et smil.

Oprydningsarbejdet tog et par timer, og i alt fik gruppen samlet omkring 18 affaldssække skrald sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce