Annonce
Aarhus

God mad og fair priser: Madklubben stormer frem i Aarhus

"Priserne er mere end rimelige, og man kan selv vælge, hvor meget eller lidt, man vil spendere. Således er det en restaurant for stort set alle - lige fra den studerende, der kan nøjes med at betale et par hundrede kroner for et måltid inklusive drikkevarer, og til dem med lidt flere kroner på kontoen". Sådan skrev Århus Stiftstidende i sin anmeldelse af Madklubben. Foto: Axel Schütt

Kunderne elsker Madklubben, der efter kun et halvt år i byen både åbner endnu en restaurant, og er nomineret til Byens Bedste Nye Spisested.

AARHUS: God mad til fair priser.

Konceptet der har taget hovedstaden med storm, er simpelt men meget effektivt. Pengene bruges der, hvor de gavner mest - på maden. Kunderne strømmer til.

Madklubben har 17 restauranter, hvoraf den ene ligger i Aarhus samt en bar.

- Vi er blevet taget super godt imod i Aarhus. Jeg tror, at vi rammer det, som folk søger; et hyggeligt sted med gode mennesker, hvor man kan få noget god mad til en fornuftig pris, siger Sine Bjarnason, salgschef i Madklubben.

Madklubbens kunder i Toldboden på havnen i Aarhus kan købe tre retter for 225 kroner. Til gengæld skal de selv skænke vinen i glasset, og man kan heller ikke være sikker på, at tjenerne har helt styr på årgang og vindistrikter. Men det kan man jo bare selv google sig frem til. Til gengæld kender de deres kunder.

- Vi har fundet nogle rigtigt gode medarbejdere fra lokalområdet, så vi har et hold, der kender byen og gæsterne i Aarhus. Selvfølgelig her vi masser af erfaring at trække på fra vores restauranter i København, men det skulle være restaurant for de lokale, fortæller hun.

Madklubben har placering i Toldboden på Havnen, hvor Jensens Bøfhus i flere år holdt til. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Livretterne på menuen

Op til åbningen før sommerferien, spurgte Madklubben århusianerne, hvad de syntes var vigtigt på menuen.

Derfor har der blandt andet været kæmpe tarteletter og tatar på tallerkenerne i Aarhus, retter der ikke har været på menuen i København.

- Vi har et alsidigt menukort, der rammer et bredt publikum. Man kan få alt fra en rød thai-karry til burgere, frilandsgris og oksekød, fortæller Sine Bjarnason.

Omgivelserne er hyggelige. Gæsterne spiser ved egetræsborde med bestik i krukker omgivet af spisebordsstole fra J.L. Møllers Fabrik i Højbjerg side om side med klassiske designs af Børge Mogensen og Hans J. Wegner.

På en travl aften, og dem er der mange af, besøger mellem 300 og 400 gæster Madklubben.

- Det er desværre tit vi må melde alt optaget, når folk ringer. Det er århusianerne ikke vant til og mange bliver helt overraskede. Heldigvis booker de så til en anden dag, så det er bare herligt, siger hun.

1. november åbner Madklubben sin 18. restaurant, og så er der to i Aarhus. Den nye får nemlig placering på Åboulevarden, der hvor Castenskiold før havde restaurant og natklub.

Her er de nominerede i kategorien Byens Bedste nye spisested


  • Prezzemolo, Jægergårdsgade
  • Ghrelin, Aarhus Ø
  • Madklubben, Toldbygningen på Havnen
  • Les Trois, Frederiksgade
  • Basso, Skolegade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce