Annonce
Horsens

God start på kampagne mod ghetto-stempel: I otte af 20 forsøg var der bid

Fatema Aziz Sheikho (til højre) var blandt de beboere i Sundparken, der søndag eftermiddag fik besøg af frivillige fra Bo Trivsel, her Bettina Bach (til venstre) og Sevin Sheikhkilo. Foto: Morten Pape
Frivillige hos Bo Trivsel var søndag eftermiddag ude at stemme dørklokker i Sundparken for at finde beboere med udenlandske uddannelsespapirer, der ikke er registreret i Danmark.

Horsens: - Kan vi holde det her niveau, så når vi nemt rigtig tæt på målet om at finde 124 beboere her i området.

Det var en begejstret Christian Højholt, leder af det boligsociale kontor Bo Trivsel, der søndag eftermiddag gjorde indledende status på kampagnen mod Sundparkens ghetto-stempel: Otte fuldtræffere i 20 forsøg.

En time forinden havde han sendt syv frivillige ud i Sundparken for at stemme dørklokker i en kampagne, der i allerbedste fald skal gøre op med Sundparkens ni-årige status som ghetto.

Her søgte de beboere med udenlandsk baggrund, der i udlandet har taget en uddannelse, som ikke er blevet registreret i Danmark. Er de mellem 30 og 59 år, er de med til at fastholde Sundparken på ghettolisten.

Her bliver der nemlig skelnet mellem, hvor stor en andel af beboerne i den nævnte aldersgruppe der har grundskolen som højeste uddannelsesniveau. Er det flere end 60 procent, gør området sig ifølge boligministeriets kriterier gældende som ghettoområde.

Annonce

Der er en stor andel af beboerne, der er registreret som uuddannede, men vi ved, at det ikke er rigtigt. Det kræver meget bureaukrati at få registreret sin udenlandske uddannelse, og det noget, mange ikke får gjort.

Bettina Bach

Fra 80,1 til 60

Efter besøg i fem opgange, hvor 20 ud af 40 beboere åbnede døren, kunne de frivillige notere otte personer, der ikke har fået registreret deres udenlandske uddannelsespapirer.

- Det er overraskende godt, konkluderer Christian Højholt.

Næste step for Bo Trivsel er at tage kontakt til de beboere, der har en ikke-registreret udenlandsk uddannelse og hjælpe dem med at oversætte uddannelsespapirerne til dansk, hvorefter de skal sendes til godkendelse hos Uddannelsesministeriet.

Der bor cirka 1500 beboere i Sundparken. Blandt de 30 til 59-årige beboere står 80,1 procent noteret for at have grundsskolen som højeste uddannelsesniveau. Denne andel skal bringes ned på 60 procent, svarende til 124 beboere, hvis Sundparken skal af ghettolisten.

Kampagne mod ghetto-stempel

Det boligsociale kontor Bo Trivsel har sat sig for at bidrage til at få Sundparken af boligministeriets ghettoliste.

Vejen dertil er at hjælpe beboere med udenlandske uddannelsespapirer, der ikke er registreret hos uddannelsesministeriet, med at få papirerne oversat og sendt til godkendelse hos ministeriet.

Lykkes det at hjælpe 124 beboere med at få godkendt deres uddannelsespapirer, er Sundparken ikke længere på boligministeriets ghettoliste pga. uddannelsesniveauet.

Søndag blev kampagnen sat i gang, da syv frivillige gik ud og stemte dørklokker.

Bo Trivsel gennemfører en tilsvarende kampagne på Sønderbro, der figurerer på boligministeriets liste over udsatte boligområder. Her er der tale om 61 beboere, der skal have registreret deres uddannelsespapirer, for at bringe området af listen.

I alt syv frivillige tog del i at stemme dørklokker i Sundparken søndag eftermiddag. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce