Annonce
Aarhus

God weekend for byens fysiske butikker: Aarhus City-direktør glæder sig over opbakningen

Sådan plejer det at se ud til Black Friday i Aarhus. På grund af coronavirussen var den store handelsdag i år blevet splittet op i tre og fordelt over weekenden for at undgå de store menneskemængder. Arkivfoto: Axel Schütt

AARHUS: Der plejer at være fuldstændig proppet i det indre Aarhus, når kalenderåret rammer sidste fredag i november, og den store handelsdag Black Friday skydes i gang.

Sådan var det ikke i år på grund af coronavirussen. I stedet var Black Friday blevet til Black Weekend, hvor man havde forsøgt at fordele antallet af mennesker over tre dage i stedet for en.

Men selvom dagen var splittet op, og der var indført en række restriktioner fra myndighedernes side, så forløb weekenden godt for mange af byens butikker.

Flere melder om samme omsætningsniveau som i 2019 på trods af konkurrencen fra nethandlen. Det fortæller direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech.

Direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech, glæder sig over, at det lykkedes at afvikle en succesfuld handelsweekend, hvor retningslinjer og anbefalinger fra myndigheder blev fulgt. Arkivfoto: Axel Schütt

- Det glæder mig, at byens kunder har bakket op om de fysiske butikker, samt at Black Weekend er forløbet over al forventning – også rent omsætningsmæssigt og med konkurrence fra nethandlen, og at Aarhus City har kunne afvikle en forsvarlig og tryg Black Weekend. Også Østjyllands Politi melder på Twitter, at kunderne har været gode til at vise hensyn, og at butikkerne har haft styr på både skiltning, afspritning og mundbind. Mange mennesker har virkelig gjort en stor indsats for, at vi alle har kunne få en god Black Weekend, så stor ros til både kunder og forretningsdrivende her i Aarhus City, lyder det fra formanden.

Han ser weekenden som et positivt signal for de fysiske butikker i en udfordrende tid for byens forretningsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce