Annonce
112

'Godaften, det er fra politiet' - eller er det? Falsk betjent på spil i Aarhus

Politiet opfordrer til, at man spørger om politi-id, hvis man bliver stoppet af en betjent og er i tvivl om vedkommendes identitet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En video på nettet viser en mand, som stopper en tilfældig bil og udgiver sig for at være fra politiet.

AARHUS: Noget tyder på, at der kører en mand rundt i Aarhus-området og udgiver sig for at være fra politiet.

I hvert fald er Østjyllands Politi blevet opmærksom på en video på Instagram af en mand, som har sat blå blink på sin bil og stopper en tilfældig bil. Her beder han føreren om at vise sit kørekort, men vedkommende opdager, at der er tale om en falsk betjent. Da 'betjenten' opdager, at han er afsløret, stikker han af fra stedet.

- Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at bede om at få forevist politi-id, hvis man er det mindste i tvivl om, hvorvidt der er tale om en rigtig betjent eller ej, lyder det fra politiet i dagens døgnrapport. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til personen, der udgiver sig for at være fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce