Annonce
Aarhus

Goddag til Stiftens jubilæumsbog: Gæster ved reception gik straks ombord i herlighederne

Torsdag eftermiddag var holdet bag Århus Stiftstidendes ny jubilæumsbog samlet til reception i anledning af udgivelsen. Fra venstre er det forfatter Peter Kramer, grafisk designer Charlotte Brunholt, billedredaktør Kim Haugaard og chefredaktør Jan Schouby. Receptionen fandt sted i Væksthuset på Salling Rooftop. Foto: Axel Schütt
Torsdag blev Århus Stiftstidenes jubilæumsbog sendt på gaden med en reception. I arrangementet deltog blandt andre trofaste avislæsere, der via den knap 300 sider lange bog ser frem til at dykke ned i lokal- og verdenshistorien siden 1794.
Annonce

AARHUS: Der blev snakket, skålet og holdt taler.

Men mest af alt brugte gæsterne tid på at vende bogsider, da der torsdag var reception ved udgivelsen af Aarhus Stiftstidendes jubilæumsbog "Først med det Sidste".

I arrangementet i Væksthuset på Salling Rooftop kunne gæsterne købe bogen, der er skrevet af tidligere direktør hos TV2 Østjylland, Peter Kramer. Den chance greb mange af de tilstedeværende, og den ny bog med artikler fra avisens 225-årige historie blev øjeblikkeligt åbnet og taget i øjemål.

Blandt gæsterne var Inge Lise Mattzon og Poul Erik Andersen, der i mere end fem årtier har abonneret på Århus Stiftstidende.

- Bogen ser flot ud og byder på rigtigt meget læsestof. Indholdet vækker minder og fortæller om ting, der belyser både lokal- og verdenshistorie. For mig har Århus Stiftstidende altid været en lokalavis med et vigtigt udsyn, og det skinner heldigvis igennem i bogen, forklarede Poul Erik Andersen med bolpæl i Tilst.

Journalister arbejder, mens historien ruller. Men samlet set og over tid bliver avisartikler til en afgørende dokumentation af historien.

Peter Kramer, journalist og forfatter

Annonce

Afgørende dokumentation

Jubilæumsbogen "Først med det Sidste" hviler på en gennemgang af 70.000 udgaver af Århus Stiftstidende.

Peter Kramer har på knap 300 sider samlet en række markante begivenheder, der fortæller om udviklingen for avisen, Aarhus resten af verden.

Ved torsdagens reception berettede forfatteren om det omfattende arbejde med jubilæumsbogen. Arbejdet endte at stjæle en stor del af sommerferien for skribenten, der også har en fortid på TV2-Nyhederne, Ekstra Bladet, DR samt som lektor i undersøgende journalistik på Danmarks Journalisthøjskole.

- Journalister arbejder, mens historien ruller. Men samlet set og over tid bliver avisartikler til en afgørende dokumentation af historien. I løbet af Århus Stiftstidende 225-årige historie er avisen blev en uundværlig del af Aarhus og vores allesammens liv, fastslog Peter Kramer.

Annonce

Det vigtige demokrati

Indholdet af Århus Stiftstidendes jubilæumsbog spænder vidt.

Der er eksempelvis mulighed for at læse et interview fra 1922, da avisens udsendte tog til München for at møde Adolf Hitler.

Men bogen byder også på artikler om lokalpolitik, kultur, idræt og meget andet.

- I 225 år har Århus Stiftstidende været med til at præge Aarhus. Om nogen har avisen medvirket til at værne om demokratiet, og det er en opgave, som vi den dag i dag tager meget alvorligt. Bogen er blandt andet et vidnesbyrd om god journalistik, og den fortæller, hvad vi er egentlig er for en størrelse på avisen, fortalte chefredaktør Jan Schouby, Århus Stiftstidende.

Den ny bog kan blandt andet købes på stiften.dk/fordele

Mange mennesker brugte torsdag eftermiddag på at deltage i receptionen for Århus Stiftstidendes ny jubilæumsbog. Det gjaldt blandt andre Inge Lise Mattzon og Poul Erik Andersen, der i mere end fem årtier har abonneret på avisen. Foto: Axel Schütt
Blandt gæsterne ved receptionen for avisens jubilæumsbog "Først med det Sidste" var fra venstre pressechef Morten Daugbjerg fra Aarhus Teater og redaktør Morten Nystrup fra JP Aarhus. De flankeres af Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby. Foto: Axel Schütt
Rådmand Bünyamin Simsek (tv.) og journalist Nick Horup deltog i festlighederne, da bogen "Først med det Sidste" torsdag eftermiddag blev sendt på gaden ved en reception. Foto: Axel Schütt
Fra venstre bestyrelsesmedlem Claus Blem fra Aarhus United og træner Steffen Wich fra Bakken Bears deltog i bogreceptionen i Væksthuset på Salling Rooftop. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce