Annoncørbetalt indhold

Gode overvejelser inden boligkøb

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

At købe fast bolig er en stor beslutning. Og ikke mindst en stor investering, der vil have indflydelse på dit liv og din økonomi mange år frem. Det er derfor også de færreste, er kan betale for hverken en lille lejlighed eller et mindre hus kontant. I stedet er det muligt at låne. Men der er visse overvejelser du bør gøre dig inden du låner penge til din kommende bolig. Her er nogle af de vigtigste ting, du bør være opmærksom på, inden du skriver under på en købsaftale.


Annonce

Hvad kan du købe for?

Første skridt i vejen mod en ny bolig er at finde ud af hvad du kan købe for. Det nytter ikke at drømme om penthouselejligheder eller pragtpalæer, hvis økonomien ikke er til det. Som udgangspunkt kan man ikke låne mere end højst tre gange hustandens årlige bruttoindtægt. Og det er op til banken at vurdere, hvor mange penge de vil låne ud til dig. Derudover ser banken også på dit rådighedsbeløb. Det skal være mellem 5.000 og 6.000 kroner for en enlig, og mindst 8.500,- for et par.


Hvor skal du bo?

Men det er ikke kun prisen, du skal overveje. For det er alt andet lige dyrere at bo i byen end på landet. Man kan sige, at man i mange tilfælde får mere for pengene uden for byerne. Dog kan der også være ulemper ved at bosætte sig i yderområderne. Det kan være i forbindelse med transport til og fra arbejde, hvor der skal afsættes et større beløb enten til offentlig transport eller bil. Det koster nemlig også! Og så er det også værd at tænke eventuel transporttid ind. Orker du for eksempel af bruge halvanden time på transport hver dag? Og kan det betale sig rent økonomisk?


Hvilket lån skal du vælge?

Ønsker du at købe bolig skal du selv kunne lægge en udbetaling på fem procent af den samlede købesum. Resten af pengene kan du låne i banken eller i et realkreditinstitut. Det kan gøres på flere forskellige måder. Et realkreditlån har den laveste rente, men her kan du kun låne op til 80 procent af købssummen. Banken skal derfor dække resten af købsprisen, men det er således til en dyrere rente. Dertil kommer, at du kan vælge mellem forskellige låntyper. Et realkreditlån kan nemlig både være fastforrentet – eller med fleksibel rente.


Hvornår skal du købe?

Et er at kigge efter ny bolig. Et andet er, om det er det rette tidspunkt at gøre det. Er det et godt tidspunkt at investere i ejendom? Det kan kun de færreste spå om. Og som udgangspunkt bør det ikke være det, der afgør hvornår du skal købe fast ejendom. Vælg i stedet en bolig der passer til dig og dit liv. Både nu og på sigt. Mærk efter om det er et sted du gerne vil bo. Og er du i tvivl? Så er det værd at overveje at leje i stedet. Det kræver ikke helt så meget økonomisk – og ønsker du ikke at gå i banken efter penge til bolig? Så lån penge hurtigt hos en af de mange online låneudbydere.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.