Annonce
Kultur

Godnatsang til Aarhus 2017: Hør den nye Aarhus-sang her

Den århusianske sangerinde Nanna Bechs sarte røst binder betragtninger fra biskop emeritus Kjeld Holm og tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen sammen på den nye sang, "Aarhus Simpelthen". Foto: Jens Thaysen

Kunstnerduoen Apperaat lægger kulturhovedstadsåret i seng med en musikalsk og poetisk hyldest til Aarhus. Hør sangen i bunden af artiklen.

AARHUS: Hjem til Aarhus, Lav Sol Over Aarhus, Pigen ud af Aarhus.

De dukker op med jævne mellemrum, sangene der hylder Aarhus. Ovennævnte eksempler fra henholdsvis PS12, Tina Dickow og Gnags er blot nogle få eksempler.

Nu har Smilets By fået endnu en sang; Aarhus Simpelthen hedder nyeste skud på stammen fra kunstnerduoen Apperaat. Den er en gentænkt Aarhus-sang i anledning af Europæisk Kulturhovedstad 2017 og er en mere afdæmpet en af slagsen, hvor spoken word sekvenser går hånd i hånd med sagte electronica.

Apperaat har til lejligheden fået hjælp af biskop emeritus Kjeld Holm og tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen, der begge har indtalt ord til sangen, samt sangerinden Nanna Bech som nogle vil kunne genkende som en del af det musikalske undervandskoncert-koncept AquaSonic.

- Vi opdagede hurtigt, at opgaven ikke var helt så ligetil. Det var en præmis, at det ikke skulle være et rent Apperaat-projekt, men andre skulle med, sagde Niels Gade og Tam Vibberstoft, der udgør Apperaat, forleden i et interview med Århus Stiftstidende.

Duoen betegner Aarhus Simpelthen som et musikalsk digt

- Vi talte med mange undervejs og har skabt et roligt nummer, der som udgangspunkt kan høres af de fleste, uden de løber skrigende væk. Man skal ikke vente en ny Hjem til Aarhus. Sangen udtrykker byens stemning, og vi har givet plads til teksten, billederne og fordybelsen.

Du kan høre nummeret og se videoen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce