Annonce
Østjylland

Godsejer er klar til at lave begravelsesplads og MTB-rute i sin skov

Godsejer Johan Tesdorpf færdes dagligt i sine skove. Foto: Søren E. Alwan

Godsejer Johan Tesdorpf vil gerne have, at hans skove bliver brugt af mange forskellige mennesker til forskellige formål. Blandt andet begravelser og mountainbike.

Odder: Rathlousdal er i øjeblikket i dialog med Odder Kommune om et par tiltag i deres skove, der skal tiltrække endnu flere brugere.

Dels har Rathlousdal tilbudt Odder Kommune at ville etablere en skovbegravelsesplads under nogle af de flotte bøgetræer i Vejlskoven.

Desuden vil godset etablere et meget udfordrende mountainbike spor i Vejlskoven eksklusivt til mountainbikere, som bl.a. skal sikre en vis adskillelse af mountainbikere og andre brugere af skoven.

For selvom det fortsat er jagtlejeindtægter fra skoven, og pt. også gode indtægter på træhugst, der bidrager med mest til økonomien, så er det Johan Tesdorpfs opfattelse, at man på Rathlousdal fremadrettet skal bibeholde og udvikle rekreative oplevelser i skoven fremfor at satse ensidigt på træproduktionen.

Annonce

Rathlousdal Gods

Rathlousdal Gods består af 800 ha skov og 450 ha landbrugsjord.Skovdriften omfatter både løvskov og nåleskov. Der produceres tømmer til både danske og udenlandske savværker og endvidere brændetræ og træ til flis. Herudover produceres juletræer til det europæiske marked. Rathlousdal producerer både traditionelt afskårne juletræer samt pottegroede juletræer.

Der bruges, hvad der svarer til fem årsværk på at passe skovene.

I øjeblikket er landbrugsjorden og svinestalden bortforpagtet, og den primære drift er derfor koncentreret om skoven og boligudlejning.

Til Rathlousdal hører 23 udlejningsboliger.

Jagten er i øjeblikket udlejet til en række konsortier fordelt på de forskellige skovparter.

Rathlousdal er privatejet af Johan Tesdoprf, der selv bor på godset med sin kone og deres to børn Philip og Caroline.

Godsejer Johan Tesdorph fortæller, hvorfor der lige nu bliver fældet så mange træer i hans skove. Det skyldes askedød... Foto: Søren E. Alwan

Naturen er det største aktiv

Det vigtigste rekreative aktiv i skoven forbliver dog naturen. Derfor tages der mange initiativer til at udvikle og bevare de høje naturværdier i skovene på Rathlousdal.

Rathlousdal har selv fredet en rækker træer og dyr. Samtidig arbejdes der i øjeblikket på at certificere samtlige skove under Rathlousdal Skovdistrikt.

Certificering betyder i praksis bl.a. at 7,5 pct. af skoven udlægges som urørt skov, samt at der systematisk efterlades gammelt ved (træ, red.) til evigt henfald ifm. hugst for at forøge biodiversiteten.

- Jeg føler en meget stor forpligtelse til at videregive skovene til fremtidige generationer med mindst de samme kultur-, natur- og økonomiske værdier, som jeg selv har overtaget skovene i, siger godsejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce