Annonce
Aarhus

Godsejer vil betale for at få flyttet vej

Ny vej ved Constantinsborg

Kommunen tygger på forslag fra ejeren af Constantinsborg om en forlagt Storskovvej.

Godsejer på Constantinsborg og ejer af tøjgiganten Bestseller, Anders Holch-Povlsen, har gennem flere år ønsket at få trafikken ført længere væk fra sit gods, hvor især tunge lastbiler får bygningerne til at ryste og gør ind- og udkørsel til godset besværlig og farlig.

Annonce
Ny vej ved Constantinsborg

I første omgang tilbød godsejeren kommunen, at han ville lægge jord til og give et tilskud til en forlængelse af Søskovvej stik syd til Ormslevvej. Umiddelbart lød det som et betydeligt tilbud til en slunken kommunekasse. En ny vej her kunne løbe op i 26 mio. kr., erfarer avisen.

En forlænget Søskovvej ville samtidig kunne trække trafikken væk fra Søholmvej og Jarlmindevej og dermed lette trafikpresset ind gennem det gamle Stavtrup.

Det medgiver talsmanden for trafikinitiativ i Stavtrup, Torben Dahl Tranberg. Men arbejdsgruppen bryder sig alligevel slet ikke om denne løsning.

»Hvis Søskovvej blev forlænget, ville det få endnu flere bilister til at vælge den uofficielle ringvej mellem Brabrand og Viby, og dermed vil vi få mere trafik på Ormslevvej, som er blevet udbygget med store boligområder mod syd, så Ormslevvej også er skolevej. Derfor ønsker vi ikke den nye vej.«

Trafikgruppens bekymringer er blevet hørt på Constantinsborg, hvor Anders Holch-Povlsens forslag nu lyder på at lave en forlægning af Storskovvej i en blød bue syd om godsets indkørsel.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra ejeren af Constantinsborg, men Bestsellers kommunikationsdirektør, Mogens Werge, bekræfter, at Anders Holch-Povlsen vil stå for omkostningerne til at forlægge Storskovvej, så det ikke koster kommunen en krone.

»Vejen foreslås forlagt på jord, som vi ejer i forvejen. Og der har været holdt møder med borgerforeninger for at sikre, at de blev hørt,« fortæller Mogens Werge.

Trafikchef i Aarhus Kommune, Michael Kirkfeldt, oplyser, at man for tiden behandler et forslag om at forlægge Storskovvej. Forslaget analyseres i forhold til natur og miljø.

»Overordnet set har forslaget ingen trafikal betydning. Der kører ifølge sidste tælling 1500 biler på Alleen i døgnet, og det er meget færre, end før man lavede Genvejen.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce