Annonce
AGF

AGF-anfører slipper billigere end frygtet efter en tur under kniven

32-årige Backman blev slemt skadet i Skagen i januar, men skaden har heldigvis vist sig at være mindre alvorlig end først antaget. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Der blev frygtet det værste, da AGF-anfører Niklas Backman pådrog sig en knæskade i januar, men ovenpå en operation har det heldigvis vist sig, at den erfarne svensker formentlig kan være tilbage i træning i løbet af to til tre måneder.
Annonce

FODBOLD: Det så rigtig skidt ud, da AGF-anfører Niklas Backman kom slemt til skade med sit knæ under aarhusianernes træningslejr i Skagen i midten af januar.

Her viste skanninger og undersøgelser, at den 32-årige svensker formentlig havde ødelagt sit korsbånd, og de første meldinger fra AGF-lejren indikerede, at den erfarne midtstopper måske måtte sidde ud i hele 2021.


Jeg er glad for, at det nu viser sig, jeg kan være tilbage noget tidligere end vi først antog - det gør det kommende forløb nemmere at overskue.

Niklas Backman, AGF


Backman har efterfølgende været en tur under kniven, og her ventede der aarhusianernes lægestab en glædelig overraskelse, for korsbåndet viste sig heldigvis ikke at være beskadiget.

- Prognosen er derfor en væsentlig anden for Backman fremadrettet, hvor det forventes, at han kan deltage i fuld træning igen inden for to til tre måneder, udtaler klublæge i AGF Jacob Astrup i en nyhed på klubbens hjemmeside.

Nemmere at overskue forløbet

For kaptajn Backman var meldingen ligeledes en stor og god nyhed, da svenskeren i januar ikke lagde skjul på, at den alvorlig skade var en bitter pille at sluge, da anføreren virkelig så frem til forårssæsonen.

- Jeg er glad for, at det nu viser sig, jeg kan være tilbage noget tidligere end vi først antog - det gør det kommende forløb nemmere at overskue. Jeg har dog stadig meget arbejde foran mig og jeg vil ikke foregribe begivenhedernes gang. Nu handler det for mig blot om at arbejde hårdt og fokuseret med min genoptræning, så jeg kan blive klar til at spille igen, fortæller svenskeren til AGF's egen hjemmeside.

Backmans blå bog

  • Fulde navn: Niklas Alexander Backman
  • Født: 13. november 1988 i Västerås, Sverige
  • Højde: 186 centimeter
  • Tidligere klubber: Skiljebo SK (1993-2007), Väsby United (2008-2009), AIK (2010-2013), Dalian Aerbin (2014-2015)
  • I AGF: Siden januar 2016 - i alt 95 Superliga-kampe med 3 scoringer

Samtidig benyttede Backman lejligheden til at få sendt roser til klubbens fans, hvis opmuntrende beskeder til anføreren har varmet.

Backman har spillet i AGF siden januar 2016 og har spillet 95 Superliga-kampe for klubben. Går alt efter planen, skal AGF altså alligevel ikke undvære sin anfører indtil kalenderen skriver 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce