Annonce
Østjylland

Godt nyt for håndværkerne: Affald skal ikke slæbes på tværs af kommunegrænser

De 12 østjyske kommuner, som er med i Business Region Aarhus, er blevet prikket på skulderen af Dansk Byggeri, som gerne ser, at kommunerne indfører den samme model for aflevering af byggeaffald. Modellen er nu blevet godkendt i Horsens Kommune. Arkivfoto

En ny aftale mellem 12 østjyske kommuner - heriblandt Horsens - gør det meget nemmere for håndværkere at komme af med deres byggeaffald.

Annonce

Horsens: Det skal være slut med, at håndværkere, der arbejder uden for deres hjemkommune, skal samle deres byggeaffald sammen og fragte det hjem for at kunne aflevere det.

En ny model for aflevering af byggeaffald i Østjylland skal gøre op med det nuværende bøvl. Modellen betyder bl.a., at der i 12 østjyske kommuner indføres ens regler for virksomheders adgang til alle genbrugspladser, og den løsning blev godkendt af Horsens Byråd tirsdag aften.

- En lokal håndværker, der f.eks. arbejder i Aarhus, skal i dag slæbe sit affald med hjem og aflevere det i Horsens. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, og nu bliver der mulighed for, at håndværkerne kan aflevere deres affald, hvor de arbejder, forklarede Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune på byrådsmødet.

Den nye ordning betyder også, at genbrugspladserne, så vidt det er muligt, skal have åbent kl. 6.30-17.30 - og gerne døgnet rundt. Desuden skal pladserne have den samme betalingsmodel.

Det er tåbeligt, at håndværkerne skal slæbe skidt på tværs af kommunegrænser.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget
Annonce

Alle pladser skal have sms-betaling

Alle kommunerne skal godkende den nye affaldsmodel, hvorefter det er hensigten, at den skal indføres hurtigst muligt.

Den fælles betalingsmodel skal fungere som en sms-løsning, som vil koste ca. 20.000 kr. at få på plads. I Horsens Kommune er der allerede indført sms-betaling, men løsningen vil komme lokale håndværkere til gavn, når de arbejder i de andre kommuner, lyder det fra teknisk forvaltning.

Ole Pilgaard Andersen mener, der er flere fordele ved den nye model.

- Det er fint, at vi i fællesskab kan finde en fælles ordning. Den vil betyde CO2-besparelser og brug af færre mandskabstimer. Jeg hører fra håndværkerne, at de glæder sig rigtig meget til det, fortalte Ole Pilgaard Andersen.

Grunden til, at de østjyske kommuner nu har fundet sammen om en fælles løsning, er, at Dansk Byggeri tidligere har henvendt sig for at få kommunerne til at finde en mere fleksibel og ensartet løsning for aflevering af byggeaffald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce