Annonce
Aarhus

Godt nyt for pendlerne: Busserne blev i garagen - letbanen kører

Der var både letbanetog på vej mod Ryomgård og Odder, da avisen kiggede ned på perron 0 og 1 på Aarhus H. Foto: Henrik Lund
Aarhus Letbanes iskørsel i løbet af natten ser ud til at have sikret trafikken på letbanestrækningerne.
Annonce

AARHUS/ØSTJYLLAND: Efter to morgener med bunkevis af aflysninger for Aarhus Letbane, ser trafikken torsdag morgen ud til at glide nogenlunde efter køreplanen på alle letbanestrækningerne.

Frygten hos Aarhus Letbane og Midttrafik - og sikkert også mange passagerer - var ellers, at is på køreledningerne for tredje morgen i træk ville resultere i aflysninger og forsinkelser, så både på Grenåbanen og Odderbanen holdt der busser klar til at erstatte letbanekørslen, hvis frosten igen standsede trafikken på letbanen.

Men foreløbig har der ikke været brug for busserne, eftersom togene kører på alle strækninger.

Som en pendant til snerydning på vejnettet har Aarhus Letbane og Keolis har hele natten kørt frem og tilbage på Odderbanen og Grenåbanen med i alt tre togsæt for at rydde is på køreledningerne. Iskørslen har - måske kombineret med bedre vejr - sikret, at togene har kunnet køre fra torsdag morgen.

Godt nyt for letbanependlerne. Foto: Henrik Lund
Annonce

Løsningen kommer til januar

Både tirsdag morgen og onsdag morgen var trafikken på Aarhus Letbane ramt af talrige aflysninger og forsinkelser.

Problemerne opstod, da frost på køreledningerne betød, at togene ikke kunne køre på hverken Odderbanen eller Grenåbanen.

En løsning i form af en lastbil af typen, der både kan køre på asfalt og på skinner og som er forsynet med udstyr, der kan påføre glykol på køreledninger, er på vej. Men der er længere leveringstid på den slags materiel og direktør hos Aarhus Letbane Michael Borre forventer ikke, at udstyret kan leveres før til januar.

Ind til da må Aarhus Letbane forsøge at løse udfordringerne med andre metoder-

Natten til onsdag forsøgte man manuelt at smøre glykol på køreledningerne for på den måde at holde dem frostfri. Dog uden held. Derfor opgav letbanen i første omgang at gentage den handling og i stedet køre mere intensiv iskørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce