Annonce
Aarhus

Godt nyt for trafikanter: Udvidelse af motorvej færdig før tid

Det er her på Østjyske Motorvej, at frakørslesrampen bliver forlænget og udvidet med et ekstra spor. Foto: Google Streetview
En rampeforlængelse ved Aarhus N er blevet færdig før tid, og forventningen er, at trafikken nu vil glide bedre.
Annonce

AARHUS: Vejdirektoratet gik før sommer i gang med at udvide en afkørselsrampe ved Aarhus N, som har givet store trafikale problemer og køer.

Det inderste spor på Østjyske Motorvej inden rampen mod Århusvej og Djurslandsmotorvejen har særligt i morgenmyldretiden været belastet af meget trafik, der skal af motorvejen eller videre mod Djurslandsmotorvejen. Det har betydet kø ud på Østjyske Motorvej.

Nu fortæller Vejdirektoratet, at arbejdet med at forlænge rampen, der gik i gang 4. marts, allerede lørdag er færdigt. To uger før tid.

- Rampen forlænges med cirka 1.000 meter, og så bliver der to spor i stedet for ét. Med det nye spor vil trafikken glide bedre og mere sikkert, fordi trafikanterne kan placere sig korrekt inden afgreningen, siger projektleder Peter Lund Hansen.

Nu skal trafikanterne på motorvejen fremover til at vænne sig til, at man skal sænke farten, når man placerer sig i venstre spor, mens trafikanter, der skal mod Djurslandsmotorvejen kan fortsætte hurtigere væk med en højere hastighed ved at lægge sig i højre spor.

Rampeforlængelsen er en del af Finansloven for 2018. Her afsatte regeringen (V, LA og K) og Dansk Folkeparti knap 100 mio. kr. til forbedring af trafiksikkerhed og fremkommelighed i 2018 og 2019.

Udvidelsen er fremtidssikret og forberedt til en fremtidig udvidelse af Østjyske Motorvej.

Her er afkørselsrampen før udvidelsen, hvor der er ét spor hen mod vejdelingen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce