Annonce
Østjylland

Godt nyt til ø-boere: Lægen kommer på besøg hver uge

Den nye lægeordning betyder, at tunboerne vil få besøg af en læge en gang om måneden mod i dag en gang månedligt. Arkivfoto

Regionsrådet vil afprøve omdiskuteret ordning i et år.

Annonce

Tunø: Mens ændringer af lægeordningen på Endelave er blevet udsat i et år, kan borgerne på Tunø se frem til, at de allerede om kort tid skal være med i en etårig forsøgsordning, som af de fleste på øen betragtes som en forbedring.

Det ligger fast efter onsdagens regionrådsmøde, hvor flere politikere beklagede, at de ikke havde sat sig ordentligt ind i, hvad ændringerne vil betyde på de to øer. Det har medført stor bekymring på Endelave og endte på mødet onsdag med, at intet forandres på øen det første års tid.

På Tunø vil beboerne derimod fremover få besøg af en læge en gang ugentligt mod i dag en gang om måneden. Til gengæld droppes ordningen med en sommerlæge på øen i otte uger.

Jeg kan godt frygte, at vi om sommeren kommer til at ringe 112 og dermed rekvirere en helikopter meget oftere.

Vagn Olesen, Tunø
Annonce

Forskellige læger

Beslutningen i regionsrådet glæder medlem af Tunø Beboerforening Anne-Grethe Brønning - også selv om hun er en smule bekymret for, om den ugentlige læge vil være forskellig fra uge til uge.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vi fremover får lægebesøg så ofte. Men jeg er spændt på, hvordan det kommer til at foregå, da vores nuværende "månedlige" læge fra Samsø stopper til marts. Men lad nu lige ordningen komme i gang, og lad os give den en chance. For grundlæggende er den da en klar forbedring, siger hun.

Lidt mere bekymret er Vagn Olesen, tidligere havnefoged på Tunø.

- Et ugentlig lægebesøg er fint, men hvordan skal vi kunne undvære vores sommerlæge? Det er det tidspunkt på året, hvor der sker flest uheld af den karakter, som et lægebesøg kan klare. Så jeg kan godt frygte, at vi om sommeren kommer til at ringe 112 og dermed rekvirere en helikopter meget oftere, siger han.

Den bekymring er ikke så stor hos Finn Thranum, medlem af både Odder Byråd og regionsrådet for Venstre.

- Ja, Tunø mister sin faste sommerlæge, men får til gengæld besøg af en læge en gang ugentligt. Det, mener jeg, er et godt bytte. Desuden viser tal fra Endelave, at ølæger ikke får flere henvendelser om sommeren end om vinteren, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce