Annonce
Aarhus

Godt nyt til nye studerende: 119 ungdomsboliger på vej ved Randersvej

Byggeriet kommer til at ligge på Bøgegade, en afstikker fra Randersvej. Foto: C.F. Møller

Et nyt byggeri ved Randersvej kommer til at rumme både studieboliger, lejligheder og byhuse.

AARHUS: Selvom det er blevet nemmere for de århusianske studerende at finde billige boliger, så kommer der mange tusind nye studerende til byen hvert år, og de skal jo have et sted at bo. Og det kan i hvert fald nogle af dem snart få ved Randersvej, kort efter Stjernepladsen.

På Bøgegade, et ejendomsmæglerstenkast fra Aarhus Universitet, bliver der nemlig opført 119 almene studieboliger, som får følgeskab af 30 lejligheder og 7 byhuse. Det besluttede magistraten i Aarhus Kommune på et møde mandag aften.

- Det glæder mig meget, at vi får så mange ungdomsboliger på en virkelig central placering i forhold til mange af byens uddannelsesinstitutioner. På den måde kan vi tilbyde endnu flere unge en central bolig, hvor uddannelsesstedet formentlig kun er en kort cykeltur væk, og letbanen kører lige til døren, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Udover selve bygningerne bliver de kommende beboere selvfølgelig heller ikke snydt for grønneområder. De får en stor gårdhave at boltre sig på, ligesom der i boligerne ud mod Randersvej kommer tagterrasser. De øvrige boliger får små private haver, grønne kantzoner eller altaner.

Randersvej er udnævnt som såkaldt vækstakse i Kommuneplan 2017, og det nye byggeri er et led i den plan.

Annonce
Foto: C.F. Møller
Foto: C.F. Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce