Annonce
Aarhus

Godt nyt til nye studerende: 119 ungdomsboliger på vej ved Randersvej

Byggeriet kommer til at ligge på Bøgegade, en afstikker fra Randersvej. Foto: C.F. Møller

Et nyt byggeri ved Randersvej kommer til at rumme både studieboliger, lejligheder og byhuse.

AARHUS: Selvom det er blevet nemmere for de århusianske studerende at finde billige boliger, så kommer der mange tusind nye studerende til byen hvert år, og de skal jo have et sted at bo. Og det kan i hvert fald nogle af dem snart få ved Randersvej, kort efter Stjernepladsen.

På Bøgegade, et ejendomsmæglerstenkast fra Aarhus Universitet, bliver der nemlig opført 119 almene studieboliger, som får følgeskab af 30 lejligheder og 7 byhuse. Det besluttede magistraten i Aarhus Kommune på et møde mandag aften.

- Det glæder mig meget, at vi får så mange ungdomsboliger på en virkelig central placering i forhold til mange af byens uddannelsesinstitutioner. På den måde kan vi tilbyde endnu flere unge en central bolig, hvor uddannelsesstedet formentlig kun er en kort cykeltur væk, og letbanen kører lige til døren, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Udover selve bygningerne bliver de kommende beboere selvfølgelig heller ikke snydt for grønneområder. De får en stor gårdhave at boltre sig på, ligesom der i boligerne ud mod Randersvej kommer tagterrasser. De øvrige boliger får små private haver, grønne kantzoner eller altaner.

Randersvej er udnævnt som såkaldt vækstakse i Kommuneplan 2017, og det nye byggeri er et led i den plan.

Annonce
Foto: C.F. Møller
Foto: C.F. Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce