Annonce
Østjylland

Godt nyt til pendlerne: Ragna klar til sæsonens første sejlads

Danmarks mindste bilfærge er klar til at begynde sæsonen 1. marts, og overfartsleder Svend Svendsen håber på en sæson, der bliver lige så god som den i 2020. Arkivfoto: Annelene Petersen
Ragna er blevet forårsklargjort. Torsdag tog den lille bilfærge turen hjem fra værftet i Bønnerup og er nu klar til sæsonens første sejlads 1. marts.

Bønnerup/Mellerup: Både kalenderen og temperaturen viser tegn på, at foråret er på vej. Et andet sikkert tegn er, at Ragna, der dagligt tager turen mellem Voer og Mellerup i pendulfart, er blevet klargjort til at komme i vandet igen.

Torsdag eftermiddag vendte færgen hjem til Mellerup efter at have ligget på bedding på Bønnerup Skibsværft siden 23. december. Her er Ragna blevet malet, har fået udskiftet bundplader, tjekket motorer og skruetøj samt fået ny pakninger, så den lille færge nu er klar til sin 59. sæson.

- Det var et standardtjek uden større problemer, så nu er den klar til endnu en sæson, siger overfartsleder, Svend Svendsen.

Annonce

Tror på endnu en god sæson

Sidste år havde Ragna på grund af corona og den øgede turisme herhjemme en særdeles god sæson.

-  2020 har været et af de bedste år, siden jeg startede i 2005, og vi havde 10 procent ekstra passagerer, siger Svend Svendsen.

Ragna har ligget på bedding på Bønnerup Skibsværft siden 23. december, men kom torsdag hjem til Mellerup. Foto: Randers Fjords Færgefart

Overfartslederen både håber og tror, at i år bliver et lige så godt år som det foregående.

- Vi håber på samme tal som sidste år, og jeg tror umiddelbart, det bliver lige så godt. Folk bliver nok mere eller mindre hjemme, som de gjorde sidste år, og så er der mange, der gerne vil ud at se og opleve lidt, siger han.

Færgen sejler sin første tur 1. marts, og selv om sejladsen foregår i den fri luft, så skal der bæres mundbind under overfarten. Bliver man siddende i bilen, behøver man dog ikke have mundbind på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce