Annonce
Aarhus

Godt vejr skabte p-kaos ved Åkrogen

Mange biler på p-pladsen ved Åkrogen skabte parkeringskaos. Foto: Jens Thaysen
De lune sommeraftener får mange til at samles på byens grønne områder. Ved Åkrogen i Egå skabte det torsdag aften trafikkaos omkring p-pladsen.
Annonce

EGÅ:  Lyse nætter og godt vejr. Sommeren viser sig lige nu fra sin pæneste side, og det får århusianerne til at trække ud i byens parker og grønne områder.

- Der er mange steder i kredsen, hvor der har været mange samlet i dag, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Avisen har fået melding om parkerings-kaos ved Åkrogen ved Egå, og det bekræfter vagtchefen, der fortæller, at politiet har været til stede for at få styr på de mange parkerede biler.

- Der er nogle, der ikke kan finde ud af at holde i de afmærkede båse, eller hvor man gerne må parkere, og det kan vi give en p-afgift for. I det omfang bilerne spærrer for redningskøretøjer, er vi nødt til at få dem fjernet med en kranbil, og det kan hurtigt blive en halvpebret omgang. Så jeg kan kun opfordre til, at folk parkerer ordentligt, lyder det fra vagtchefen.

Annonce

Ikke ulovligt at samles op til 50

At der er mange mennesker samlet i parker og på strandarealerne er ikke ulovligt.

- Så længe folk ikke er samlet i grupper på mere end 50. Det er sådan reglerne er lige i øjeblikket, siger Jens Rønberg.

Det gode vejr havde fået mange til at trække ud for at nyde aftensolen ved Åkrogen i Egå. Foto: Jens Thaysen

I Mindeparken var mange studerende kommet på græs for at fejre afsluttende eksamener og dermed sommerferie. Men det gav ikke trafikale problemer, oplyser vagtchefen.

- Vi kører løbende tilsyn i forbindelse med corona, så hvis vi bliver opmærksom på noget, kører vi ud og undersøger det. Men vi kan ikke være alle steder på én gang, så vi er også afhængige af, at folk ringer ind og fortæller om det, siger Jens Rønberg.

Og for lige at opfriske reglerne, så må man gerne være samlet op til 50 i en gruppe, men forsigtighedsprincippet om en meters afstand, nys i ærmet og hyppig håndvask gælder naturligvis stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce