Annonce
Sport

GOG får tilgang af fløj fra ikonisk klubfamilie

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter fire år i TTH Holstebro vender Kasper Kildelund tilbage til GOG, hvor flere fra hans familie har job.

Gennem årtier har efternavnet Kildelund rimet på håndboldklubben GOG, og fra den kommende sæson kan de gulblusede igen spille bolden ud på højrefløjen til en Kildelund, nemlig Kasper.

Således stopper Kasper Kildelund efter denne sæson i TTH Holstebro for at tiltræde i GOG på en treårig kontrakt, oplyser den fynske klub på sin hjemmeside.

Den 25-årige Kildelund skiftede den modsatte vej for fire år siden.

- Det er lige i GOG's ånd, at Kasper vender tilbage efter at have været ude for at hente erfaring i anden klub. Han har GOG-dna, og han har fået mere hår på brystet, så nu er det hans tur til at lære fra sig til de unge i GOG, siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Kasper Kildelunds far er Søren Kildelund, der i en årrække var en stor spiller i GOG. Det samme var tilfældet med onklen Niels Kildelund. Både faren og onklen arbejder fortsat i GOG, hvilket i øvrigt også hans mor og tante gør.

GOG ligger aktuelt nummer seks i herrernes håndboldliga, mens TTH er på andenpladsen. Der er dog kun tre point imellem de to klubber.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra GOG''s hjemmeside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce