Annonce
Sport

GOG inden CL-brag: Vi kan lære meget af russiske tæsk

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lasse Møller og resten af GOG-mandskabet står søndag over for russiske Chekhovskie Medvedi i Champions League.

Det er god læring for det unge GOG-hold, når det søndag eftermiddag tager imod Chekhovskie Medvedi i Champions League på hjemmebanen i Gudme.

Det mener en af holdets profiler, Lasse Møller, der ser frem til opgøret.

- Vi kender ikke så meget til dem, andet end det, vi har set på video.

- Men det er også det, der er charmen ved at spille sådan nogle turneringer - især for sådan et ungt hold som vores. Vi får prøvet lidt af hvert, får spillet mod nogle store internationale hold og får lært det hele at kende.

- Det er et opgør, jeg kan mærke, at holdet glæder sig rigtig meget til, siger han.

Det er første gang i ti år, at GOG er med i Champions League og første gang, at Lasse Møller prøver kræfter med den fornemme europæiske turnering.

- Det giver noget gyldent erfaring, jeg kan tage med mig videre i karrieren.

- Det giver også nogle oplevelser for unge spillere, som der er på vores hold. Det giver noget at prøve at få nogle tæsk af nogle russere en gang imellem. Det tror jeg, man har godt af som håndboldspiller og udvikler sig meget af.

- Her har man ikke venner på det andet hold. De tager til Danmark for at vinde og for at smadre os. Så vi skal prøve at matche deres fysik, siger han.

Chekhovskie Medvedi har vundet den russiske liga uafbrudt siden 2002 og bliver en stor mundfuld for GOG-mandskabet, der sidste år var i finalen i den hjemlige liga.

- Jeg håber, det bliver en kamp med mange mål fra vores side. De har et meget offensivt forsvar, som jeg håber, vi kan få hul på.

- Men ellers håber jeg, at vi kan få stoppet dem i forsvaret og få løbet en masse kontra. Det er nøglen til en sejr, siger Lasse Møller.

GOG vandt sin første kamp i Champions League mod svenske Kristianstad. Foruden det svenske og russiske hold er danskerne også i gruppe med Dinamo Bucuresti, Kadetten Schaffhausen og Wisla Plock.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce