Annonce
Østjylland

Gokart-ræs indtog Aunings gader

Action Day i Auning. Der køres gocart race i byens gader.

Festivalstemning med ræs, øl og hygge i solen.

»Ren festivalstemning. Vi er så ovenud tilfredse!« Sådan lød konklusionen fra tovholder Kent Hansen, da han lørdag sidst på dagen gjorde regnskabet op efter Action Day 2012, som dagen igennem fyldte Auning midtby ikke kun med fart og spænding, men også med afslapning og hygge.

Annonce
Action Day i Auning. Der køres gocart race i byens gader.

»Vejret var godt, der var kun uheld af teknisk art, og rigtig mange kom forbi og kiggede på, købte øl og en pølse og hyggede sig i solen, mens gokartfolkene ræsede af sted. Den, der kørte længst, kørte 292 omgange,« opsummerer Kent Hansen oven på oprydningen efter Action Day, der blev afviklet i et samarbejde mellem byens handelsudvalg og Auning Kart Park for andet år i træk.

Action Day i Auning. Der køres gocart race i byens gader.

Det lyder derfor, som om der med garanti bliver en ny Action Day næste år, men Kent Hansen tager dog et lille forbehold:

»Hvis der ikke er alt for mange, der klager over, at vi jo lægger beslag på alle midtbyens parkeringspladser!«

17 hold var med i ræset på den 675 meter lange bane - lidt flere end sidste år - og blandt dem, der havde set frem til at ræse af sted med tilskuere langs banen var Team Girl­power med 12-årige Emma Nørgaard som yngste medlem.

»Vi har altid kørt gokart i familien. Jeg kørte første gang som otteårig, og når først man kommer i gang, går man megameget op i det. Vi er medlem af klubben Kart4Knejt, og der kører vi løb en gang om måneden,« forklarer Emma Nørgaard om sin passion for det lave køretøj, som kan skyde en fart af 70-80 km i timen. Hun har dog aldrig haft alvorlige uheld:

»Der var bare engang, hvor jeg var på vej ned i en sø. Men vi er gode til at passe på hinanden, når vi kører, forsikrer hun.«

Dagens løbsleder er Emmas far, Ole Nørgaard, medejer af Auning Kart Park:

»Der er kommet deltagere fra både Grenaa, Rønde og Randers foruden lokalt. Mange synes, det er festligt at køre med publikum på. Til daglig kører man jo helt anonymt, men folk har nok sat sig lidt op i dag. Sådan en dag her er vi allesammen knejter, også de tre-fire hold med kvinder på. Vi har det skidesjovt,« siger han, inden han gennemgår banen med deltagerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce