Annonce
Rejser

Golf på Mallorca: Her er to fine baner lidt væk fra de mest populære turiststeder

De fem huller, der udgør The Pine Trap på Son Servera, begynder med et par 3-hul på højre side af og over søen. Herefter følger nogle smalle fairways afgrænset af fyrretræer, og til sidst er søen igen i spil. En minderig oplevelse. Foto: Club de Golf Son Servera
Mallorca er en af Europas store golfdestinationer, men forholdsvis få spillere kommer op i den nordøstlige del af øen, som ellers har fortrinlige baner at byde på. Vi testede to, hvoraf den ene byder på fem huller i træk, hvor ”fælden”, Pine Trap, kan klappe.

Fælder er der masser af på golfbaner. I princippet kunne man lige så godt spille på en stor, flad og veltrimmet græsplæne med 18 huller, men det ville hurtigt blive kedeligt. Banearkitekterne skal altså forsøge at lægge forhindringer i form af bunkere, søer, kløfter, strategisk placerede træer og meget andet ud for spillerne. Nogle menneskeskabte, andre får arkitekten foræret fra naturen.

Club de Golf Son Servera i den nordøstlige del af Mallorca bruger ligefrem sine ”fælder” i markedsføringen, nemlig The Pine Trap (fyrretræs-fælden). Det er hullerne 3-7, som er skåret ud af en fyrretræsskov i kuperet terræn og med en stor sø i spil i begge ”ender” af fælden. Smalle huller, hvor runden let kan blive ødelagt, men hvor en turnering også kan blive vundet.

Mallorca tager hvert år imod flere end 150.000 udenlandske golfspillere. De fleste holder sig til banerne tæt på Palma de Mallorca, hvor turismen i forvejen er koncentreret, men der er god grund til også at vende blikket mod den nordlige og nordøstlige del af øen, hvor man finder fremragende baner.

Annonce

Af dem er Pula bedst kendt, fordi der er blevet spillet European Tour på den, så vi valgte at teste to af de andre.

Son Servera skiller sig ud blandt Mallorcas godt 20 golfklubber ved at være den eneste medlemsejede og i øvrigt den næstældste.

Canyamel Golf byder på en virkelig fin runde. Her er ingen huse langs fairways, kun smuk natur, stengærder og en stor variation af træer. Hullerne er meget varierede, og hele anlægget er meget velplejet. Hvad mere kan man ønske sig? Foto: Søren Thorup

Klubben har 600 medlemmer, hvoraf det største navn er tennisspilleren Rafael Nadal. Hverken han eller andre kendte medlemmer af klubben nyder særlige privilegier - til gengæld bruger klubben dem heller ikke i markedsføringen. De er altså sikret mod uønsket opmærksomhed. Men Nadal kan selvfølgelig ikke undgå at blive bemærket i klubhuset eller restauranten.

Banen er en sand fornøjelse at spille. Variationen er stor, og fra en hel del huller er der kig ud over Middelhavet. Hvis man slår skævt, havner bolden sandsynligvis mellem palmer, fyrre-, ege-, oliven- eller johannesbrødtræer, så den kan spilles videre. Eneste anke er en lidt flad afslutning. Det perfekte havde været at slutte af med Pine Trap, men sådan kan tingene ikke altid gå op.

Der er skiltning, både når spillerne når frem til The Pine Trap, og når man er ude af ”fælden” igen. Foto: Søren Thorup

I næsten alle danske klubber ville det vække opmærksomhed eller ligefrem undren, hvis bordene i golfrestauranten var dækket med hvide stofduge og elegante vinglas, men af en eller anden grund virker det bare naturligt, når man kommer i klubber sydpå, og gæster i Son Serveras restaurant kommer da også lige ind fra golfrunden og sætter sig ved bordene. Hvorfor ikke nyde livet i fulde drag?

Canyamel Golf

Canyamel Golf ligger omgivet af nogle spektakulære bjergtoppe og klipper og var - da vi spillede den i slutningen af marts - ekstremt veltrimmet og med flotte og hurtige greens. De første ni huller er let kuperede, de sidste ni helt flade. Vi er på landet - ingen ferieboliger omgiver banen, som visse steder til gengæld er afgrænset af gamle stendiger. Der er enkelte store søer, som man dog kan spille uden om, og der er en imponerende variation af træsorter. Desuden skildpadder, som man selvfølgelig bare skal lade være.

Også her er klubhuset meget lækkert. Fra terrassen kan man overskue hele det svære afslutningshul, par 3, med en green i tre niveauer. En virkelig god bane, der giver lyst til mange genbesøg.

Golf East Mallorca

Fire golfklubber i det nordøstlige Mallorca er gået sammen i en markedsføringskampagne over for udenlandske golfspillere.

Der er rabat på greenfee, hvis man spiller tre af de fire baner, og rabatten stiger, hvis man spiller alle fire.

De er: Alcanada, Son Servera, Pula og Capdepera.

Se mere på www.golfeastmallorca.com og www.canyamelgolf.com.

Son Servera blev sidste år kåret som Spaniens bedste bane/klub af Golfhäftets brugere. Klubben er kendt i hele Spanien for sit ungdomsarbejde og evne til at udklække topspillere. Foto: Club de Golf Son Servera
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce