Annonce
Østjylland

Golfspillere skal på dannelsesrejse til Hou

Anders Dahl Christiansen skal til sommer undervise i forbindelse med sommerferiegolf på Hou Maritime Efterskole. Foto: Jens Nilausen
Den tidligere danske herrelandsholdstræner i golf, Anders Dahl Christiansen, vender hjem til Østjylland til sommer, hvor han i en uge 27 skal træne 40 golfspillere fra hele Danmark.

Hou: Hou Maritime Efterskole skal i sommerferien danne base for 40 golfglade feriegæster, når Golfhøjskolen inviterer golfspillere fra hele Danmark til en uge fyldt med højskolekultur og selvfølgelig masser af golf.

Der spilles golf hver dag, og det kommer til at foregå på fem forskellige golfbaner i løbet af de fem dage, højskolen varer. Om formiddagen trænes der i hold på højst 10 spillere pr. træner, og eftermiddagen bruges til at spille den bane, man er på. De fem baner er Stensballegaard, Horsens, Odder, Lyngbygaard og Skanderborg.

Annonce

Hjem til Juelsminde

Anders Dahl Christiansen er én af fire trænere, som vil sørge for, at deltagerne bliver dygtigere golfspillere under opholdet. Han er tidligere træner for det danske golflandshold, og han glæder sig til en uge i Hou.

- Det er sjovt for mig at møde en masse golfspillere fra hele Danmark, og at være en del af et trænerteam med tre andre professionelle PGA-trænere. Der er en fantastisk stemning på Golfhøjskolen, så det er en uge, jeg bestemt ser frem til, siger Anders Dahl Christiansen i en pressemeddelelse.

Han er selv født og opvokset i Juelsminde.

- Ugen giver mig mulighed for at vende hjem og opleve nogle af de baner, som jeg har gået rigtig mange runder på, da jeg boede her, så det glæder jeg mig til, siger Anders Dahl Christiansen.

Golfhøjskolen er for voksne i alle aldre. Den holdes på Hou Maritime Efterskole i uge 27. Tilmelding kan ske via hjemmesiden abstrus.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce