Annonce
Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

På Aarhus Golf Clubs bane i Skåde er spillerne i fuld sving, siden banen blev åbnet onsdag. De skal dog tage en stribe forholdsregler, og toilettet og resten af anlægget er lukket. Foto: Morten Ravn
De århusianske golfspillere har for alvor nydt forårsvejret de seneste dage trods coronakrisen. Dansk Golf Union har ophævet sin anbefaling om ikke at mødes med køllen i hånden.

AARHUS: Mens fodboldspillere og andre sportsfolk må vente med at snøre støvlerne på grund af restriktioner i forbindelse med coronakrisen, myldrer landets golfspillere i disse dage ud på golfbanerne i et storstilet comeback.

Det gælder ikke mindst de århusianske golfbaner, hvor masser af spillere lige nu svinger køllerne som optakt til påsken.

Dansk Golf Union valgte onsdag 1. april – og det var ikke en aprilsnar – at droppe sin klare anbefaling om at holde golfbanerne lukkede, og dermed mødes en masse mennesker på golfbanen. Unionens tidligere anbefaling var at holde sig væk på grund af smittefaren.

I Aarhus Aadal Golf Club kastede golfspillerne sig dog allerede over de ni huller forrige mandag og trodsede dermed golfunionens anbefalinger om at lukke ned for sporten. Søndag kunne klubbens medlemmer spille 18 huller, fortæller formanden i Aadalen, Niels H. Graversen.

- Forud for, at vi valgte at åbne til trods for Dansk Golf Unions anbefaling om det modsatte, har vi gjort os mange overvejelser. Men vi kan ærlig talt ikke se, at der skulle være nogen speciel risiko for smitte ved at spille golf, hvis man overholder de restriktioner, vi selv har sat op, med at holde afstand, ikke at bruge anlæg og klubhus og meget andet, siger Niels H. Graversen.

Annonce

Forud for, at vi valgte at åbne til trods for Dansk Golf Unions anbefaling om det modsatte, har vi gjort os mange overvejelser. Men vi kan ærlig talt ikke se, at der skulle være nogen speciel risiko for smitte ved at spille golf.

Holder afstand

På Aarhus Golf Clubs bane i Skåde ud til blandt andet Oddervej kom der også sving i køllerne onsdag. Medlemmerne har dog blandt andet efter unionens og klubbens egne restriktioner fået indgydet, at en stribe restriktioner skal overholdes. Kun et enkelt medlem må gå ind i rummet med goldbags, kun medlemmer må spille på banen – og det helst kun to af gangen – og man må ikke røre flaget, lige som man skal gå direkte ud i bilen efter en runde golf.

- Vi har åbnet op som følge af golfunionens og offentlige myndigheders anbefalinger, som vi følger nøje, siger klubleder Peter Agerboe.

- Jeg har fulgt med og kan se, at spillerne indtil videre holder rigtig god afstand. Vi har valgt at tro, at folk kan tage ansvar selv og foreksempel ikke møde op, hvis de hoster eller er syge. Samt overholde alle andre retningslinjer. Ellers får det konsekvenser, og folk kan ikke spille mere. Det ved medlemmerne godt, siger Peter Agerboe.

Tager vare på hinanden

Han mener, at folk tager vare på hinanden og i den grad overholder de regler, Aarhus Golf Club har sat op for medlemmerne.

- Folk tager vare på hinanden, og i klubben har vi en hel del medlemmer, der er i risikogruppen i forbindelse med coronavirussen. Det er folk med dårligt hjerte, lunger, eller de er oppe i årene. De kommer ikke. Foreløbig går det rigtig godt, og folk er rigtig glade. Vi anbefaler, man kun går to personer sammen. Fire kan gå, hvis de er fra samme husstand. Og at der er syv-otte minutter mellem hvert hold. Anlægget er samtidig lukket område, og folk overholder alle disse regler, siger Peter Agerboe.

Dansk Golf Union har efter 14 dage med anbefalinger om ikke at spille golf nu taget en ny beslutning, fordi unionen mener, at medlemmerne godt kan spille golf og samtidig overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand og sørge for blandt andet god håndhygiejne. Derfor er metalpladen i hullerne også forhøjet, så spillerne ikke skal have fingrene ned i hullet, men kan bruge deres kølle. Det er i hvert fald anbefalingen.

Så er golfspillerne som nogle af landets eneste fritids-sportsfolk igen i gang med deres passion. Her i Skåde hos Aarhus Golf Club. Foto: Morten Ravn
Foto: Morten Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce