Annonce
Aarhus

Google Maps går indendøre

Nu kan du også opleve Sigfreds Kaffebar i Ryesgade, Aarhus, på Google. Foto: Flemming Krogh

Nu kan du planlægge byturen med 360 graders billeder fra restauranter, cafeer og butikker.

Google Maps tager os ikke alene rundt i landet på gader og stræder. Nu kan vi også snart besøge nogle af Aarhus' butikker, cafeer og restauranter med søgemaskinen. Med billeder vel at mærke.

Annonce

Fra Google Street View i Google Maps kender du, hvordan du kan opleve dit eget hus eller bolig, din gade og bygninger i byen. Nu går Google et skridt videre og træder indenfor med kameraet, hvor vi handler eller spiser.

Med 360 graders panoreringer kan vi udforske steders indretning og atmosfære og planlægge hjemmefra, hvor maden skal indtages, eller indkøb skal gøres.

16 århusianske virksomheder er med i det, der hedder Google Virksomhedsbilleder, og flere følger.

»Det er en god service for gæsterne,« siger Morten Goul Jensen, der er manager hos Centralværkstedet.

»Vi har mange udenlandske gæster, og på denne måde er det nemt at vise dem stedets rammer,« siger ejer Ebbe Langhoff Gøgsig fra Ferdinand, der både er hotel og restaurant.

Billederne er taget af den århusianske fotograf Rasmus Hansen, der dermed er en af Googles 15 ­fotografer i Danmark.

Du kan komme indenfor hos disse virksomheder på Google:

Centralværkstedet, Ferdinand, Barberen, Holte Vinlager Århus, Madkompagniet Hornslet, Galleri Bo Bendixen, Charlies Cafe og Sandwichbar, Cafe Luxor, Langhoff og Juul, Sigfreds Kaffebar Ryes­gade 3 og 28, Kokkens Fisk og Delikatesse, Cafe Faust, Restaurant ET og Manual.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce