Annonce
Østjylland

GP-Tryk flytter fra Grenaa til Aarhus

<p>I Grenaa har samtlige medarbejdere fået tilbudt at flytte med til Aarhus, og Henrik Kruse håber, at alle tager mod ?tilbuddet. Allerede nu arbejder flere af medarbejderne på skift i Aarhus og Grenaa. Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

Trykkerijobs forsvinder fra Norddjurs Kommune, når GP-Tryk flytter sammen med Lasertryk. Aunings ældste bogtrykkeri lukkede for få uger siden.

Annonce

Den 31-årige trykkerivirksomhed GP-Tryk stopper med at trykke valgplakater, stemmesedler og en lang række andet trykkerimateriale fra Rugvænget i Grenaa, når datoen rammer 1. januar 2016. Virksomheden, der har 16 ansatte, flytter hele produktionen til Aarhus og tager alle ansatte og materiel med til Lasertryk, der samtidig overtager ejerskabet 100 procent.

Jacob Thuesen Johansen har valgt at gå på efterløn og opgivet at føre Auning Bogtrykkeri videre. Foto: Auningby.dk

Hos GP-Tryk er der glæde over sammenlægningen med Lasertryk, der i følge Henrik Kruse vil give helt nye muligheder.

»Nu kan jeg tilbyde kunderne lige præcis den løsning, som de har brug for i lang højere grad, end tilfældet var tidligere. Vi får samtidig en kapacitet, så vi kan tage større kunder ind og bibeholde vores gode priser,« siger Henrik Kruse.

I Auning er trykkerimaskinerne hos Auning Bogtrykkeri allerede blevet afhentet, og nøglen er drejet om af ejer Jacob Thuesen Johansen, inden virksomheden nåede af fylde 70 år. Auning Bogtrykkeri så dagens lys i baghuset til Torvegade 10, og der var tale om byens første bogtrykkeri, som op gennem årene også har udgivet et par avis-publikationer. Mens man får få år siden havde små 300 jobs indenfor trykkeribranchen i Auning, så er tallet nu nede på cirka 50 styks.

Hos GP-Tryk er der ikke tale om en lukning, da virksomheden kører videre som et selvstændigt brand under Lasertryk. Og der er store forventninger til, at virksomheden i fremtiden vil øge omsætningen endnu mere.

»I de planer, som vi arbejder med, er der en forventning om, at GP-Tryk skal vækste med cirka 200 procent i omsætning i løbet af en kortere årrække,« siger Henrik Kruse, der afhænder sin ejerdel af GP-Tryk og får en stilling som marketingschef for highend-brandet GP-Tryk, hvor han samtidig får en marketingafdeling på otte-ti mand at trække på.

1. november 2013 købte Lasertryk sig ind i GP-Tryk, og gennem det seneste halvandet år har de to trykkerivirksomheder samlet flere og flere aktiviteter i Aarhus, hvor man så efterfølgende har lejet f. eks mandskab ud til GP-tryk. Og i Aarhus er der glæde over, at man til årsskiftet får GP-Tryk helt ind under vingerne.

»GP-Tryk står for en meget høj faglighed gennem deres sælgere og de har en fast kundebase, som identificerer sig meget med dem. Vi har samarbejdet i mange år, og vi glæder os i Lasertryk,« siger Anders Grønborg, direktør i Lasertryk, der får kort tid siden også slusede Odder-trykkeriet Zeuner ind i folden.

Og mængden af kompetence samlet ét sted var simpelthen for godt et tilbud at sige nej til.

»På den her måde er vi også med til at sikre arbejdspladserne. Bare i en anden kommune. Men vi stod mellem en eventuel udbygning eller en sammenlægning. Og der var der mest fornuft i sammenlægningen. Det var simpelthen for svært at sige nej til,« siger Henrik Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce