Annonce
Navne

Grøn hæder til østjysk ildsjæl

<p>Erling Deigaard.</p>

Erling Deigaard, medgrundlægger af og beboer i den bæredygtige landsby Andelssamfundet i Hjortshøj, modtog onsdag Det Bæredygtige Elements personpris.

Annonce
Erling Deigaard, medgrundlægger af og beboer i den bæredygtige landsby Andelssamfundet i Hjortshøj, modtog onsdag Det Bæredygtige Elements personpris.
For første gang var en enkeltperson i fokus, da vinderne af Det Bæredygtige Element 2016-priserne onsdag blev kåret i forbindelse med den bæredygtige byggeevent Building Green.
30 års utrætteligt engagement i bæredygtigt byggeri og rummeligt samfundsfællesskab kan dermed være lige så prisværdigt som udviklingen af nyskabende metoder eller materialer i byggesektoren.
Anne Dalsgaard, formand for Andelssamfundet i Hjortshøj, der har indstillet prismodtageren, mener at anerkendelsen er fuldt fortjent.
»Erling er inkarnationen af det, Andelssamfundet i Hjortshøj gerne vil. Han er konstruktiv og har et stort hjerte for inklusion og plads til alle. Samtidig har han haft vedholdenhed til at bevare sit enorme engagement gennem alle årene,« siger Anne Dalsgaard.
Allerede i 1986 var Erling Deigaard med til at starte den studiekreds, der kom til at udviklede sig til andelssamfundet nord for Aarhus. I 1991 kunne han som en af de første beboere flytte ind i sit selvbyggede hus opført i klinet ler efter gammelt fransk forbillede, isoleret med papir og med træbeklædning som klimaskærm.
I dag har den nu 65-årige bæredygtighedsforkæmper også sit arbejde i bebyggelsen med omkring 300 beboere. Han er socialpædagog i et bofællesskab for udviklingshæmmede unge, som Aarhus Kommune har etableret i samarbejde med Andelssamfundet i Hjortshøj.
I personkategorien har Erling Deigaard været oppe imod professionelle aktører som Lars Jørgensen, direktør i det bæredygtige byggefirma Egen Vinding & Datter. Jesper Rasmussen, byggeudviklingschef i boligadministrationsselskabet BO-VEST. Frederik Noltenius Busck, partner i modulbyggevirksomheden CPH Containers og Stig L. Anderson, kreativ direktør i arkitektvirksomheden SLA.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce