Annonce
Aarhus

Grøn Koncert skal flytte til Eskelund

Arkivfoto: Kim Haugaard

Forligsparterne vil undersøge om en koncertplads ved Eskelund kan afløse den ved Vestereng.

Annonce

Der er behov for en ny koncertplads i Aarhus. Det er forligspartierne enige om. Derfor blev det ved budgetforhandlingerne torsdag nat aftalt, at der skal sættes gang i en nærmere undersøgelse af, hvor byens nye koncertplads kan placeres.

Vestereng har i flere år været den foretrukne plads, når der skulle holdes store udendørs koncerter i byen. Men på grund af udvidelsen af sygehuset i Skejby, er det ikke længere optimalt at holde koncerter der.

Man regner med, at der kun kan holdes koncerter på Vestereng frem til 2014 eller 2015.

En stor permanent koncertplads understøtter kommunens kulturpolitiske mål for Aarhus og intentionerne om at blive Kulturby i 2017, mener forligspartierne.

Derfor vil Teknik og Miljø i nærmeste fremtid fremsende en indstilling til byrådet med forslag om at etablere ny koncertplads på Eskelund-området.

KLIK HER FOR AT SE HVOR DEN NYE KONCERTPLADS SKAL LIGGE

I indstillingen skal det beskrives, hvordan mulighederne er for at en ny koncertplads på Eskelund-området kan stå klar til koncerter i forsommeren 2015.

En forudsætningerne for at det kan lade sig gøre er, at der i efteråret 2011 bliver sat arkæologiske forundersøgelser i gang. Samtidig skal der laves en analyse af tilkørsels- og parkeringsforhold for publikum og arrangører.

Forskellige koncertarrangører vil blive inddraget i arbejdet, og der vil også blive lavet en form for offentlig høring efter samme principper, som ved lokalplanforslag.

Forligspartierne er enige om at afsætte 1 mio. kroner til forundersøgelserne og detailprojekteringen. Midlerne skal hentes gennem mindreudgifter som følge af en forbedret aftale om busdriften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Jens Jønsson har mod på et nyt eventyr

Danmark

Fra to til 12 testbiler i Aarhus: - Interessen for at blive testet for coronavirus er eksploderet

Annonce